Pucnjava u Češkoj: Naoružani muškarac ušao u restoran i ubio osam osoba

Pucnjava u Češkoj: Naoružani muškarac ušao u restoran i ubio osam osoba

Screenshot: Street View

OSAM je osoba ubijeno u utorak u Češkoj kada je naoružani muškarac, "psihički rastrojen", otvorio vatru na goste restorana u gradu Uhersky Brod, izjavio je češki ministar unutarnjih poslova Milan Chovanec, a prenosi agencija CTK.

Među smrtno stradalima je i počinitelj napada, rekao je ministar, potvrdivši podatke o ukupno devet mrtvih koje je objavila javna češka televizija CT.

Chovanec nije rekao je li napadač počinio samoubojstvo ili su ga ubili pripadnici policije, no na češkoj internetskoj stranici Lidovky stoji da je napadača ubio pripadnik specijalne policijske postrojbe.

U pucnjavi, koja se dogodila oko 13 sati po mjesnom vremenu ima i ozlijeđenih. Intervencija specijalne policijske postrojbe trajala je oko sat i pol, izvijestio je CT.

Naoružani muškarac je na goste restorana u kojemu se u tom trenutku nalazilo oko 20 gostiju, ispalio 25 hitaca.

Građani u šoku

Kako javlja javna češka televizija, na terenu je bila interventna televiziji, a iznad restorana kružio je helikopter.

"Imam informacije da se radi o 60-godišnjaku koji je ušao u restoran i počeo bezumno pucati. Pretpostavlja se da taj čovjek nije bio normalan", kazao je Patrik Kunčar, gradonačelnik Uherskog Broda i dodao: "Nitko nije vjerovao da je tako nešto moguće u tako malom gradu. Apsolutno se ne može ni zamisliti kakve posljedice će to imati na budući život u ovom gradu", kazao je Kunčar.

Prema dostupnim informacijama radi se o lokalnom stanovniku koji je najvjerojatnije psihički bolestan.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara