Pune ruke posla za zagrebačku Gradsku skupštinu: Pred zastupnicima 67 točaka dnevnog reda

Pune ruke posla za zagrebačku Gradsku skupštinu: Pred zastupnicima 67 točaka dnevnog reda

Foto: Ranko Šuvar/Cropix

DVA I pol mjeseca uoči lokalnih izbora zagrebački gradski zastupnici sjedaju u skupštinske klupe još dva puta. Danas i još jednom idući mjesec. Iako kampanja još nije počela, na zagrebačkoj političkoj sceni je itekako burno.

Gradski zastupnici trebali bi raspraviti 67 točaka dnevnog reda, među kojima je prijedlog statutarne odluke o izmjenama i dopunama Statuta Grada Zagreba, konačni prijedlog odluke o donošenju Urbanističkog plana uređenja Muellerova brega, prijedlog odluke o dopuni odluke o izmjenama i dopunama odluke o komunalnom doprinosu.

Na dnevnom redu je, uz ostalo, prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o organizaciji i načinu naplate parkiranja i prijedlog odluke o parkirališnim zonama, uvjetima i cijenama parkiranja te prijedlog odluke o izmjenama odluke o autotaksi prijevozu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupštinska većina neće sjediti u svojim klupama nakon lokalnih izbora, poručio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uoči današnje sjednice.

"To će ih njihovi partijski čelnici nagraditi, jer ja znam kako to funkcionira. Ovakva rušilačka, destruktivna i nekompetentna Skupština više nikada neće biti. A kakva hoće, pričekajmo rezultate izbora, jer o Skupštini i gradonačelniku će odlučiti građani", poručio je Bandić uoči okupljanja gradskih zastupnika.

Na ovaj ga je zaključak, između ostalog navela posljednja informacija, prema kojoj gradski zastupnici neće prihvatiti gradonačelnikov prijedlog da se poveća broj autotaksi prijevoznika u Zagrebu. Bandića je posebno razljutila SDP-ova najava o prodaji 44 niskopodna tramvaja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara