Pupovac: Predsjednica će raditi protiv regije i protiv Vlade, kontrolirat će pristupanje Srbije EU

Pupovac: Predsjednica će raditi protiv regije i protiv Vlade, kontrolirat će pristupanje Srbije EU

Foto: FAH

PREDSJEDNIK Srpskog nacionalnog vijeća u Hrvatskoj (SNV) Milorad Pupovac izjavio je za beogradski tisak od utorka da u dogledno vrijeme ne treba očekivati unapređenje odnosa Srbije i Hrvatske te ocijenio da će novoizabrana hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović nastojati kontrolirati eurointegracijski proces Srbije.

"Odnosi Srbije i Hrvatske sigurno se neće poboljšati još najmanje godinu dana", izjavio je Pupovac komentirajući izbor Grabar Kitarović za predsjednicu Hrvatske.

On je također ocijenio da ona neće mijenjati politiku kojom je izborila izbornu pobjedu.

Protiv Vlade i protiv regije

"Radit će protiv vlade u Zagrebu i na antiregionalnoj politici. Također, nastojat će zaštititi Hrvate u Srbiji, ali i kontrolirati proces pridruživanja Srbije Europskoj uniji", ocijenio je Pupovac za beogradski list "Blic".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pupovac je nazvao lapsusom, mogućim samo u HDZ-u, izjavu Grabar Kitarović kako će se boriti za još veća prava manjina u Hrvatskoj, te da će isto tražiti i za Hrvate u "Srbiji, Vojvodini i drugim susjednim zemljama", što je u Srbiji izazvalo reakcije i tumačenja da se Vojvodina dijeli od Srbije.

"To je lapsus koji u drugim zemljama ne bi bio moguć. I lapsus koji u drugim strankama ne bi bio moguć, ali u HDZ-u jest", ocjena je predsjednika SNV-a Milorada Pupovca u beogradskom tisku.

Srbijanski državni vrh još nije službeno komentirao hrvatske predsjedničke izbore i izbor Kolinde Grabar Kitarović za novu hrvatsku predsjednicu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara