Pusić: Brkićeve priče nemaju veze s mozgom, nisam urotnica protiv Milanovića

Pusić: Brkićeve priče nemaju veze s mozgom, nisam urotnica protiv Milanovića

Foto: FAH

PRVA potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić izjavila je u četvrtak da nije urotnica protiv premijera Zorana Milanovića i da tvrdnje u tom smislu nemaju veze s pameću.

Upitana za komentar svoje navodne upletenosti u pokušaj rušenja Vlade i premijera Zorana Milanovića, odgovorila je kako je čula "da je jedan čovjek o tome govorio".

Pričali su mi da je netko to rekao, kaže Pusić te citira slovensku poslovicu "Beseda ni konj", odnosno, kako je rekla, svašta možeš reći, ali to ne znači da to ima veze s mozgom.

O njezinoj navodnoj upletenosti u navodni pokušaj Milanovićeva rušenja u suradnji s bivšim predsjednikom Republike Ivom Josipovićem, govorio je glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić. On je medijima rekao da je Josipović slao signale HDZ-u da mu pomogne u rušenju Milanovića i instaliranju Vesne Pusić kao premijerke, što je HDZ odbio.

Talijani imaju 189 bušotina

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Upitana za stav o bušotinama na Jadranu, Pusić je rekla da ih Talijani imaju 189 uz samu morsku crtu razgraničenja s Hrvatskom, a da Hrvatska ne planira bušotine na mjestima kao što su Kornati i Korčula.

Italija, kaže ona, uz pomoć jadranskih bušotina osigurava energetsku stabilnost i ubire novac.

Dodaje da se "opasno igrati" s energetskom sigurnošću jer je ona ujedno i politička sigurnost.

Tvrdi da postoje mnogi interesi koji bi spriječili Hrvatsku da postigne energetskku neovisnost jer tada ne bi morala kupovati energente na otvorenom tržištu već bi ih mogla i prodavati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara