Pusić i Erjavec optimistični: Hoće li se danas napokon postići dogovor oko Ljubljanske banke?

Pusić i Erjavec optimistični: Hoće li se danas napokon postići dogovor oko Ljubljanske banke?

Foto: Dragan Matić/Cropix

MINISTRI vanjskih poslova Hrvatske i Slovenije, Vesna Pusić i Karl Erjavec, sastat će se danas u 14 sati u Otočcu na Krki i razgovarati o rješavanju problema hrvatskih štediša u nekadašnjoj Ljubljanskoj banci. Na sastanku će sudjelovati i financijski stručnjaci dviju zemalja, Zdravko Rogić i France Arhar.

Ministrica Pusić ocijenila je uoči sastanka kako s obje strane postoji dobra volja da se taj problem riješi, dok je Erjavec izrazio mišljenje da će nakon tog sastanka biti potreban još jedan, čime će se stvoriti uvjeti za ratifikaciju hrvatskoga pristupnog ugovora. Izrazio je umjereni optimizam da će se o pitanju Ljubljanske banke postići dogovor s Hrvatskom.

Mondekar: Očekujem da će se pitanje Ljubljanske banke riješiti do kraja mjeseca

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PREDSJEDNIK saborskog Odbora za europske integracije, SDP-ov Danijel Mondekar, rješenje pitanja Ljubljanske banke, ako ne danas, očekuje do kraja mjeseca, kako bi u ožujku mogao početi proces ratifikacije hrvatskog pristupnog ugovora u Sloveniji.

"Vlada je svjesna potrebe za partnerstvom s Hrvatskom kao članicom Europske unije zbog cijele regije tako da zaista očekujemo da će se riješiti ovih dana. Mislim da će se čak možda na Europskom vijeću s razine zemalja članica poslati jasna poruka - Hrvatska mora postati članica 1. srpnja", rekao je Mondekar.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara