Pusić ne želi razgovarati o Čačićevom povratku u politiku: To nije politička tema

Pusić ne želi razgovarati o Čačićevom povratku u politiku: To nije politička tema

Foto: Bruno Konjević / Cropix

PREDSJEDNICA HNS-a Vesna Pusić sa stranačkog je okupljanja poslala poruku kako očekuje rješenje problema s uhidbenim nalogom u razgovorima s Europskom komisijom.

Predsjedništvo i Središnji odbor HNS-a sastalo se u Tuheljskim toplicama gdje se ujedno održava i godišnji susret članova Hrvatske narodne stranke - liberalnih demokrata.

Ustav ne treba mijenjati

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predsjednica HNS-a Vesna Pusić rekla je da je cilj njezine stranke da vladajuća koalicija realizira projekte, da Vlada pokaže pomak i da se ne gura ništa pod tepih. U komentaru spornog zakona i slučaja Josipa Perkovića Pusić je ponovila kako se neće dogoditi ništa strašno i da će se problem riješiti u suradnji s Europskom komisijom.

"HNS smatra da problem Europskog uhidbenog naloga nije potrebno rješavati promjenom Ustava. Smatramo da je moguće riješiti modificiranjem i usklađivanjem zakona. Načelno govoreći naš poznati stav je - Ustav treba mijenjati malo i rijetko", poručila je Pusić.

Novinare je zanimalo i što Vesna Pusić misli o povratku Radimira Čačića u aktivnu politiku nakon odsluženja zatvorske kazne. "To nije politička tema", kazala je Pusić, ne želeći odgovarati na pitanja o Čačićevoj političkoj karijeri.

Vrdoljak ne gubi nadu zbog rebalansa

Govoreći o rebalansu proračuna ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak je rekao da to nije razlog gubitka optimizma. "Trebamo smanjiti pad potrošnje i već imamo neke pozitivne pokazatelje i to nam daje razloge za optimizam", rekao je Vrdoljak.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara