Pusić odlazi u službeni posjet Iraku

Pusić odlazi u službeni posjet Iraku

Foto: Hina

PRVA potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić danas odlazi u službeni posjet Iraku.

Tijekom višednevnog boravka u Bagdadu predviđeni su susreti s predstavnicima državnog vrha Iraka, a u Erbilu s najvišim pokrajinskim dužnosnicima Iračkog Kurdistana. U fokusu razgovora bit će bilateralna, regionalna i sigurnosna pitanja, kao i mogućnosti jačanja gospodarske suradnje Hrvatske i Iraka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Trenutno je u Bagdadu prisutno 20-ak domaćih tvrtki, neke s već otpočetim dogovorima mogućih poslova, rekla je ministrica Pusić za Media servis.

"Posjeta je važna na više razina: bilateralno, europski, sigurnosno i u okviru suradnje UN-a. Irak je jedna od ključnih zemalja u borbi protiv terorizma, u prvom redu ovdje protiv ISIL-a. Tamo ću se susresti i s posebnim izaslanikom glavnog tajnika UN-a Janom Kubišem te sa šeficom europske misije u Bagdadu.

I to kako bi i te poruke promovirale zajedničku i europsku politiku i sigurnosnu poziciju koju UN igraju u Iraku. Hrvatska je, pak, jedan od većih donatora u pogledu sigurnosne suradnje i humanitarne pomoći Iraku. Tako da ćemo i u tom pogledu ustanoviti kako dalje razvijati našu suradnju na oba ta područja", rekla je Pusić uoči višednevnog posjeta Bagdadu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara