Putinov obračun s političkim protivnicima: Policija pretražuje stanove oporbenih čelnika i aktivista

Ilustracija: AFP

MOSKOVSKA policija krenula je u pretraživanje domova nekolicine predvodnika ruske oporbe te političkih protivnika predsjednika Vladimira Putina, kao i aktivista koji su najavili veliko okupljanje u ruskoj prijestolnici u znak prosvjeda protiv predsjednika.

Istraga se, kako su priopćile službene vlasti u Moskvi, odnosi na sukobe prosvjednika i policije koji su se dogodili 6. svibnja u Moskvi. Na meti policije našli su se, između ostalih, antikorupcijski bloger Alexei Navalny, Sergei Udaltsov i Ilya Yashin.

Predsjednik Putin potpisao je u petak novi zakon prema kojem se drastično povećavaju novčane kazne za sve one koji organiziraju, ali i sudjeluju u masovnim prosvjedima te na taj način stvaraju materijalnu štetu.

Na svom Twitter profilu Navalny je današnju akciju policije (sarkastično) opisao "fantastičnom". Moskovski radio Echo priopćio je i kako je policija pretražila stan poznate televizijske voditeljice Ksenie Sobchak, koja se pridružila prosvjedima protiv Putina još u prosincu prošle godine, za vrijeme parlamentarnih izbora.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara