Putnici Croatia Airlinesa na poklon dobili hranu kojoj je istekao rok trajanja? Iz CA tvrde: Hrani nije istekao rok trajanja

Foto: Dubrovački dnevnik

PUTNICI Croatia Airlinesa ostali su negativno iznenađeni kada su na letu iz Amsterdama u Zagreb 22. ožujka na poklon dobili "uje" i suhe smokve kojima je navodno istekao rok trajanja, piše Dubrovački dnevnik.

Jedan putnik poslao je fotografiju na kojoj se jasno vidi da su stari rokovi trajanja prelijepljeni naljepnicama s novim rokom.

Tako je namirnica kojoj je rok istekao 15.01.2014 dobila novu naljepnicu s četiri mjeseca dužim rokom trajanja, tj. s rokom do 01.05.2014.

Croatia Airlines: Novi proizvodi pakirali su se u staru ambalažu

"Za opskrbu hranom zrakoplova Croatia Airlinesa odgovorni su dobavljači hrane (catering) u pojedinim zračnim lukama, koji istodobno mogu biti i proizvođači hrane, što ovdje nije slučaj. Na navedenom letu iz Amsterdama u Zagreb 22. ožujka 2014. godine zrakoplov je hranom opskrbio MZLZ Ugostiteljstvo d.o.o.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posada zrakoplova Croatia Airlinesa odmah je reagirala i kompanija je od MZLZ Ugostiteljstvo d.o.o. zahtijevala da sve obroke koji sadrže navedeni proizvod (suhe smokve) odmah povuče iz upotrebe i zamijeni ih sendvičem, što je i učinjeno.

Istodobno, Croatia Airlines promptno je o svemu zatražila od dobavljača i objašnjenje navedenog događaja. Prema službenom očitovanju, samim proizvodima nije istekao rok trajanja. Riječ je o tome da je proizvođaču ostala određena količina ambalaže na kojoj je bio otisnut rok trajanja 15. siječnja 2014. Kako bi se ta ambalaža iskoristila, na nju je samo nalijepljena naljepnica s datumom 1. svibnja 2014., što odgovara stvarnom roku valjanosti proizvoda. Pritom je važno napomenuti da se proizvodi pakiraju u ambalažu sukcesivno, a ne odjedanput, tako da naljepnica s datumom 1. svibnja 2014. ne označava lažni, nego stvarni rok trajanja proizvoda", odgovorili su iz Croatia Airlinesa.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara