Radimir Čačić vrijeme u kaznionici krati igrajući golf

Foto: Duško Marušić / Pixsell

BIVŠI potpredsjednik Vlade Radimir Čačić koji u kaznionici Valtura kraj Pule odslužuje zatvorsku kaznu vrijeme krati vježbajući golf.

Radimir Čačić lijepo vrijeme provodi na nogometnom igralištu gdje vježba udarce. Maksimalno koristi pogodnosti koje dobiva u kaznionici i koje mu se očito dopuštaju. Pitamo se imaju li i drugi zatvorenici takav tretman.

Smršavio u kaznionici

Čačić je u kaznionici izgubio dosta kilograma. Prava promjena primijećena je prilikom dolaska na Trgovački sud u Varaždinu početkom rujna. Dvadesetak dana kasnije pojavio se i na obilježavanju 22. obljetnice oslobođenja Varaždina.

Čačić je, podsjetimo, osuđen na 22 mjeseca zatvora zbog prometne nesreće u Mađarskoj s dvoje poginulih. U lipnju se javio na izdržavanje kazne u zagrebačkom Remetincu gdje je mu je utvrđeno psihosocijalno stanje te je prebačen u kaznionicu otvorenog tipa Valtura kraj Pule.

Posebnost Valture je da zatvorenici i civili rade zajedno. Zatvorenici imaju osmosatno radno vrijeme, a za svoj rad dobivaju i naknadu od 400 do 900 kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara