Radnici Dine i Diokija najavili prosvjed na Markovu trgu: "Dosta nam je našeg cviljenja i Linićevih laži!"

Radnici Dine i Diokija najavili prosvjed na Markovu trgu: "Dosta nam je našeg cviljenja i Linićevih laži!"

Foto: Ranko Šuvar/Cropix

RADNICI Dina petrokemije najavili su da će, zajedno s kolegama iz Diokija, održati prosvijed na Markovom trgu u srijedu u 11 sati. "Dosta nam je našeg cviljenja, i Vladinih laži", priopćili su radnici, dodajući da je politika očigledno odlučila sahraniti Dinu.

"Sve izjave koje ministar financija Slavko Linić u posljednje vrijeme daje po pitanju DIOKI-a i DINA-e su iz nekog razloga kontradiktorne i neistinite. Čaliskan nije otišao, Čaliskan je potjeran, ostaje pitanje zašto. Sve dok ne dobijemo odgovor na to pitanje smatrat ćemo da su moguće dvije opcije, bahatost ili nešto drugo, puno ozbiljnije", stoji u priopćenju kojeg potpisuju Predrag Mihaljević, predsjednik Sindikata radnika DINA-e i Alfredo Davanzo, predsjednik Radničkog vijeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrde da nije istinita tvrdnja ministra Linića da je Čaliskan mogao pokrenuti proizvodnju već u srpnju 2012. te da se investitor opravdano zabrinuo za svoja ulaganja kada je zemljište za LNG terminal neprofesionalno, u interesu naručitelja, procijenjeno za 25 milijuna eura manje od procjene na kojoj je napravljen koncept namirenja svih vjerovnika.

"Poslije svega, ukoliko do najavljenog stečaja ipak mora doći, minimalni zahtjev radnika je da prije toga premijer Vlada RH ispuni više puta dana obećanja mnogobrojnih ministara, a to je isplata svih zaostalih plaća i otpremnina radnicima", navodi se u priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara