Radnici benkovačke Veletržnice traže pet zaostalih plaća

Foto: Google Street View

DRŽAVA se treba više uključiti i spasiti nekadašnji ponos Ravnih kotara - Regionalnu veletržnicu Benkovac, poručili su s današnjeg prosvjeda radnici benkovačke tržnice, koji traže isplatu pet zaostalih plaća.

"Veletržnica je godinu dana u stečaju, račun je blokiran, a gotovo sva imovina je pod hipotekom te prijeti velika opasnost da tvrtka završi u likvidaciji", istaknuo je pravni zastupnik SSSH Vedran Uranija.

Upozorio je kako prijeti i potpuno uništavanje radnih mjesta. "Ova tvrtka je nekada hranila Ravne Kotare i ključna je za ovu regiju. Apeliramo na državu, koja je nekada bila većinski vlasnik i koja ima veliku odgovornost, da učini puno više za spas ove tvrtke", poručio je Uranija. Dodao je kako su radnici podnijeli kaznene prijave zbog neisplate plaća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Radnici koji su desetljećima radili u Veletržnici ističu kako im je teško gledati njezino propadanje.

"Doživljavam je kao oca hranitelja. Jako mi je teško gledati ovako kako propada i da je netko uništava. Sustavno je uništavaju. A što dalje ..., trebamo se snalaziti, većinom smo stariji ljudi, branitelji, ali borit ćemo se, mi smo takvi ljudi", rekao je jedan od radnika. Istaknuo je da će radnici nastaviti s prosvjedima koliko god bude bilo potrebno.

Inače, Veletržnicu je zakupila tvrtka Agrolika koja za plaće i najam duguje milijun i pol kuna, zbog čega se zatražilo njezino iseljavanje, no sudski postupak po tom pitanju još traje.

Iz Agrolike tvrde kako su problemi počeli nakon što im je prošle godine raskinut ugovor o najmu, a potom je u ovršnom postupku prodana hladnjača bez koje ne mogu raditi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara