Radovi na obnovi željezničke infrastrukture: Posebna regulacija prometa na nekim dijelovima mreže

Ilustracija: Arhiva

U ZAGREBAČKOM željezničkom prstenu intenziviraju se radovi na obnovi i modernizaciji željezničke infrastrukture te će zbog toga na nekim dijelovima željezničke mreže od ovog vikenda na snazi biti nove regulacije prometa.

Kako su priopćili iz HŽ Infrastrukture, na relaciji između zagrebačkog Glavnog kolodvora i kolodvora Sesvete od danas do sljedeće subote neće voziti gradsko-prigradski vlakovi. Umjesto njih na relaciji Sesvete - tramvajsko okretište Borongaj i obratno vozit će posebna ZET-ova autobusna linija 610.

Brzi i putnički vlakovi vozit će na čitavoj relaciji do zagrebačkog Glavnog kolodvora sa zaustavljanjima u kolodvoru Sesvete te stajalištima Čulinec, Trnava i Maksimir. Iznimka su brzi vlakovi 746 iz Vinkovaca, 741 za Vinkovce i 783 za Osijek koji će voziti pomoćnim prijevoznim putem preko Zagreb Ranžirnog kolodvora.

Zbog zamjene skretnica u kolodvoru Zagreb Klara i skidanja provizorija na budućem pothodniku u stajalištu Buzin na pruzi Zagreb Glavni kolodvor - Sisak - Novska, od danas do ponedjeljka u 4.00 sata željeznički promet od Zagreb Glavnog kolodvora do Velike Gorice i obratno teći će pomoćnim prijevoznim putem preko Zagreb Ranžirnog kolodvora. Na relaciji Zagreb Klara - Odra - Velika Gorica i obratno umjesto vlakova vozit će autobusi. Na relaciji Zagreb Glavni kolodvor - Zagreb Klara i obratno neće biti organiziran zamjenski prijevoz autobusima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara