Radovi vrijedni 13 milijuna kuna: Počinje obnova riječkih prometnica

Radovi vrijedni 13 milijuna kuna: Počinje obnova riječkih prometnica

Foto: HR Foto

RIJEČKI gradonačelnik Vojko Obersnel najavio je danas početak radova na uređenju najvažnijih gradskih prometnica, u ukupnoj duljini od devet kilometara, čija je vrijednosti 13 milijuna kuna.

Radovi će početi 14. srpnja na istoku grada, na Pećinama gdje će se novi asfalt postaviti na Šetalištu XIII. divizije i Ulici Janka Polića Kamova, nakon čega će se istovjetni radovi nastaviti u Strossmayerovoj ulici i Fiumari, rekao je Obersnel na konferenciji za novinstvo.

Usporedno će se novi asfalt postavljati na najprometnijim cestama na zapadnoj strani grada, od središta do Bivia.

Riječki gradonačelnik je ocijenio kako u proteklih 30 godina nije bilo tako sveobuhvatnog zahvata na vitalnim gradskim prometnicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tijekom radova očekuju se povećane prometne gužve u Rijeci, rekao je Obersnel, dodavši kako će gradske vlasti poduzeti sve da se osigura koordinacija svih aktivnosti.

Radovi gotovi tek u rujnu

Završetak svih radova se predviđa za početak rujna.

Obersnel je najavio i promjene u sustavu komunalnih službi u gradu, kako bi se ostvarila veća učinkovitost i smanjili troškovi, a prijedlog o tome će uputiti na Gradsko vijeće.

Sva gradska komunalna društva bi se, prema prijedlogu, objedinila u krovnu tvrtku radnog naziva Poslovni sustavi grada Rijeke. U njoj bi se obavljali zajednički poslovi za sve tvrtke, poput vođenja financija, kontrolinga, strateškog razvoja, postupaka javne nabave.

Istodobno iz komunalnih društava bi se izdvojile sve aktivnosti koje nisu izričito komunalnog karaktera, nego mogu funkcionirati kao komercijalne djelatnosti na tržištu. Sve takve aktivnosti bi se objedinile pod drugom tvrtkom, koja bi djelovala u sklopu Poslovnih sustava.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara