Rakar objasnio zašto Josipović ne mora vratiti Ježićev novac: Dioki nema veze s Ježićevim malverzacijama

Foto: Index

"NOVAC DIOKI-ja nije zakonski sporan niti je to bio ni u jednom trenutku. Naime, sve ono što se stavlja na teret Ježiću događalo se izvan DIOKI-ja", rekao je Marko Rakar trenutno angažiran u kampanji Ive Josipovića, a koji je sudjelovao i u kampanji 2009. godine kada je trebao postati savjetnik predsjednika.  

> Prosvjed radnika Diokija u Zagrebu

> Radnici Diokija: Predsjedniče, ako želite spasiti vlastiti obraz vratite Diokiju 200 tisuća kuna!

Podsjetimo, DIOKI Roberta Ježića donirao je Josipoviću 200 tisuća kuna. Ubrzo nakon toga krenuo je pad Ježića zajedno s Ivom Sanaderom, a Dioki je ubrzo postao "tvrtka-slučaj". Danas predstavnici te tvrtke organiziraju prosvjed na Trgu bana Jelačića i pred Trgovačkim sudom u Petrinjskoj ulici, te javno pozivaju Predsjednika da ispuni obećanje iz 2010. godine kada je rekao da će vratiti novac ukoliko se Ježiću dokažu kriminalne radnje. Štoviše, pozvali su ga "da spasi obraz i vrati donaciju".

No, Josipović je javne pozive na povrat donacije proglasio "prljavom kampanjom".

"Presuda Ivi Sanaderu na koju se pozivate ne odnosi se na tu tvrtku već na tvrtku Dioki Holding AG, Banhofstrasse 10, CH.63 Zug iz Švicarske", odgovorio nam je Josipović u lipnju ove godine kada je presuda Ivi Sanader u slučaju Ina-Mol postala pravomoćna. Prema toj presudi Ježićev Dioki mora vratiti pet milijuna eura u državni proračun.

Bandićeva kampanja sporna, Josipovićeva nije

Rakar je spornu izjavu izrekao u emisiji Hrvatskog radija "U mreži prvog" koja se bavila temom transparentnosti financiranja izbornih kampanje. Naime, povod za emisiju bio je slučaj Milana Bandića kojeg terete za da je nakon izbora na računu otvorenom za donacije primao novac te tako izbjegao platiti porez veći od 5 milijuna kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara