Raskol u SDP-u: Milanovića iza zatvorenih vrata napali Komadina, Leko i Opačić

Foto: Hina

ZORANA MILANOVIĆA su na sjednici SDP-ovog Predsjedništva zbog smjene Slavka Linića kritizirali Zlatko Komadina, Josip Leko i Milanka Opačić, javlja RTL.

Sve odluke si donio sam, a članove predsjedništva si pozvao na after party, navodno je Komadina rekao Milanoviću. Leko je Milanovića upozorio da se već skupljaju potpisi za sjednicu Glavnog odbora SDP-a na kojoj bi moglo biti riječi i o njegovoj smjeni.

Potpredsjednica SDP-a Opačić poručila je Milanoviću da nije dobro da se u javnost puštaju papiri protiv Linića zato što to, kako kaže, šteti stranci, ali i samom Milanoviću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni odbor SDP-a, koji može raspisati izvanredne unutarstranačke izbore, sastat će se nakon europskih izbora koji se održavaju 25. svibnja. No, prije toga Sabor mora potvrditi imenovanje Borisa Lalovca za novog ministra financija. Pitanje je hoće li Liniću skloni SDP-ovci dignuti ruku za potvrđivanje novog ministra.

Dodatni problem za Milanovića mogao bi predstavljati izgledni poraz na euroizborima. Glavnom odboru, u kojem sjedi 103 člana SDP-a, to bi mogao biti dodatni poticaj da Milanovića pokuša ukloniti s čela stranke.

Komadina, koji je ranije Milanoviću poručio da više nema njegovo povjerenje, sada pokušava smiriti tenzije.

"Mi smo jučer imali opsežnu raspravu ne samo o stanju u stranici nego i okolnostima vođenja države što odgovorna stranka mora imati kao stožerna stranka koalicije. Dogovor je da se posvetimo maksimalno, da stavimo sve stranačke kapacitete, energiju i ljude na što bolje rezultate stranke i koalicije na europskim izborima", rekao je Komadina za RTL.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara