Rasplet koji SDP-u ide na ruku: Don Ivan Grubišić za župana, ne za gradonačelnika Splita

Rasplet koji SDP-u ide na ruku: Don Ivan Grubišić za župana, ne za gradonačelnika Splita

Foto: Goran Mehkek/Cropix

DON IVAN GRUBIŠIĆ ide za župana, neće za gradonačelnika Splita, premda ga birači, ako je suditi po istraživanjima, upravo žele na tom mjestu.

Savez možda bude imao kandidata za splitskog gradonačelnika. Ako pristane

"Mi smo radili naše istraživanje. Po njemu dobijamo većinu u Gradskom vijeću Splitu. Ja sam skloniji da se kandidiram za župana, nego za gradonačelnika. Neka stranke koje su dovele Split u ovu situaciju ponude rješenja. Moju kandidaturu treba potvrditi i Senat Saveza za građansku i etičku Hrvatsku.

Don Ivan kaže da Savez pregovara i s osobom koju bi željeli vidjeti kao svog kandidata za gradonačelnika Splita. "Nije još pristao pa bi bilo neozbiljno da išta govorim o tome", kaže Grubišić.

U drugi krug u Splitu idu Kerumova zamjenica i Ivanišević iz HDZ-a?!

Nije tajna da je upravo ovakav rasplet priželjkivao SDP. Don Ivanu su nudili da se kandidira za župana, a da njegova lista podrži njihovog kandidata za gradonačelnika Splita Ivu Baldasara. Evo, situacija se upravo razvija u tom smjeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, don Ivan i dalje kategorički demantira bilo kakav savez sa SDP-om. "Prema našim istraživanjima, oni uopće ne prolaze u drugi krug u Splitu, nego Vjeko Ivanišević, kandidat HDZ-a i Anđelka Visković", otkrio nam je Grubišić.

Don Ivan odbio stranačke eksperte: "Svoje stručnjake nude i SDP i HDZ, ali nama ne trebaju"

Ministar uprave Arsen Bauk, šef Splitsko-dalmatinskog SDP-a, nije htio ulaziti u dublje raščlambe odnosa sa don Ivanom i njegovom listom, ali kaže da su oni već donijeli zaključak da će podržati nezavisnog kandidata. Ono što Bauk nije rekao, a vidi se iz satelita, jest da je to - to. Don Ivan i SDP. Ruku pod ruku.

Index je već pisao kako je SDP u ovakvoj kombinaciji nudio don Ivanu svoje menadžere da mu pomognu u županiji, koja inače ima 450 stanovnika, ali i 50 tisuća nezaposlenih, po čemu je vodeća u Hrvatskoj.

"Nudio je i Karamarko svoje stručnjake, ali oni nama ne trebaju. Te velike stranke traže pomoć i lica koja birači prepoznaju. Oni su vodili takvu politiku da takvih lica nemaju. Pa ih sada traže sa strane. U županiji je nezaposlenost jedan od najvećih problema. Savez drži da bi trebalo ukinuti županije i stvoriti regiju Dalmacije. Držimo da bi 70 posto prihoda trebalo ostati u regiji, a ne tek 9 posto kao sada", kaže don Ivan.

Inače, ukoliko postane župan, morat će iz Sabora jer su dužnosti nespojive.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara