Rasprodaja: Objavljen javni poziv za Hotele Maestral, Hotele Plat, Hotele Imperial i Jadroplov

Foto: scx.hu

CENTAR za restrukturiranje i prodaju (CERP) raspisao je danas javni poziv za iskazivanje interesa, u kojem se potencijalnim investitorima nude četiri tvrtke u kojima država ima vlasnički udio.

Na prodaju idu Hoteli Maestral d.d. iz Dubrovnika, Hoteli Plat d.d., Imperial d.d iz Raba, te brodarska tvrtka Jadroplov.
 
Nakon što CERP prikupi pisma namjere te se donese konačna odluka o početnoj cijeni, uvjetima i provedbi postupka javnog prikupljanja obvezujućih ponuda, samo investitori koji su u roku dostavili pisma namjere, bit će pisanim putem pozvani na podnošenje obvezujućih ponuda za kupnju dionica društva za koje su iskazali interes.
 
Hoteli Maestral d.d. su hotelsko društvo koje posjeduje i vodi pet hotela smještenih u istoj ulici u uvali Lapad. Svi objekti nalaze se uz more ili u neposrednoj blizini. Procijenjena vrijednost nekretnina 350.169.198 kuna. Temeljni kapital tvrtke je 103,1 milijun kuna, a država posjeduje 68,25 posto dionica tvrtke.
 
Društvo Hoteli Plat d.d. je samostalni hotelski kompleks smješten blizu Dubrovnika (svega 12 km od starog grada Dubrovnika i 6 km od aerodroma). Društvo je smješteno odmah uz more i okruženo je gustom vegetacijom. Objekti Društva sastoje se od dva hotela, šest vila, dva paviljona i dodatnih sadržaja (šoping centar, restorani,  kafići, bazen, teniski tereni dr.) Svi objekti sagrađeni su u periodu između 1960. godine i 1972. godine te je trećina njih i obnovljena nakon 2000. godine. Sve sobe u hotelima imaju pogled na more. Temeljni kapital iznosi 59,1 milijun kuna, a država posjeduje 92,49% dionica.
 
Društvo Imperial d.d. Rab osnovano je 1965. godine s osnovnom djelatnošću hotelijerstva, ugostiteljstva i turizma. Društvo zapošljava 248 radnika, a ukupno raspolaže s 7.653 smještajnih jedinica, i to: 1.290 kreveta u hotelima (Imperial, Carolina, Eva, Padova), 1.363 kreveta u turističkim naseljima (TN San Marino i TN Suha Punta), 5.000 smještajnih jedinica u autokampovima (AC San Marino i AC Padova III). Temeljni kapital tvrtke je 254.3 milijuna kuna, a država posjeduje 50,08% dionica tvrtke.
 
Jadroplov d.d. je osnovan početkom 1947. godine. Nakon pretvorbe poduzeća u društvenom vlasništvu, 1993. godine postaje dioničko društvo u mješovitom vlasništvu. U Jadroplovu je danas zaposleno 45 radnika koji su smješteni u glavnom uredu u Splitu i 300-tinjak pomoraca.  Tvrtka raspolaže flotom od osam brodova za rasute terete ukupne nosivosti 378.107 DWT (deadweight). Prosječna starost flote je 9,3 godine. Temeljni kapital tvrtke je 589,2 milijuna kuna, a država posjeduje 70,03% dionica.
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara