"Ratna zona" u Hamburgu: Više od 700 uhićenih u sukobu policije, neonacista i antifašista, šteta milijunska

"Ratna zona" u Hamburgu: Više od 700 uhićenih u sukobu policije, neonacista i antifašista, šteta milijunska

Foto: AFP

HAMBURŠKA "ratna zona". Tim riječima njemački i inozemni mediji opisuju ono što se jučer odigravalo na ulicama Hamburga. Krvavi sukob antifašista, neonacista i policije rezultirao je s više od 700 uhićenih i štetom većom od 1,5 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kako je danas izvijestila njemačka policija, u sukobima je ozlijeđeno 38 policajaca i spaljeno je 10 policijskih vozila. Broj ozlijeđenih prosvjednika ne navode, ali Deutsche Welle izvještava o 12 ozlijeđenih neonacista.

Krvava hamburška subota izgledala je ovako: Oko tisuću neonacista organiziralo je svoj marš na sjeveru grada. U tom naumu odlučilo ih je spriječiti oko 10 tisuća antifašista koji su se okupili na antiprosvjedu pod parolom "Hamburg pokazuje svoje pravo lice". Iako je prosvjede osiguravalo više od tisuću policajaca, uzavrele strasti nisu uspjeli zadržati pod kontrolom.

Pakleno je ubrzo postalo i doslovno - antifašisti su zapalili barikade kako bi spriječili neonaciste u prolasku kroz grad, a zrakom su letjele boce i kamenje. Policija je prosvjednike razdvajala i rastjerivala vodenim topovima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara