Reakcije na Markov trg: Kolinda pokušava stupiti u kontakt s Milanovićem, HDZ-u je on za sve kriv

Reakcije na Markov trg: Kolinda pokušava stupiti u kontakt s Milanovićem, HDZ-u je on za sve kriv

Foto: hdz.hr

NAKON cjelodnevne šutnje oglasila se priopćenjem i Kolinda Grabar Kitarović.

"Prateći događanja na Trgu Sv. Marka, pozivam sve odgovorne na iskorak k dijalogu i zajedničkom rješavanju otvorenih pitanja.

U skladu sa svojom odgovornošću za stabilnost u državi, pokušavam stupiti u kontakt s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Zoranom Milanovićem.

Vjerujem kako je svima stalo do stabilnosti naše domovine, njezinog ustavnog i pravnog poretka kao i međunarodnog ugleda.

U tom duhu, još jednom pozivam na dostojanstvo, razum i dijalog", stoji u njenom priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, na Markov trg podršku je šatorašima došao dati i njen savjetnik za branitelje Ante Deur, koji je također bio jedan od vođa prosvjeda.

"Sve što imate pitati vezano za današnje događaje pitajte Glogoškog ili Klemma. Ja ne mogu govoriti u ime predsjednice", rekao je Deur na upit Indexa je li njegov dolazak znak podrške Pantovčaka.

I HDZ je šutio do navečer. Tada su se oglasili priopćenjem.

HDZ: Milanović gura Hrvatsku u atmosferu obračuna

 "SDP za svoju nesposobnost u rješavanju problema pokušava optužiti druge. Njihova nespremnost da otvore dijalog i poznata Milanovićeva parola "mi ili oni" naše društvo gura u atmosferu obračuna", navodi HDZ reagirajući na optužbe SDP-a. HDZ ističe kako branitelji, poduzetnici, ali i svi obespravljeni i bez HDZ-a, itekako vide da "nas SDP-ova vlada vuče na dno".

"Otkako su branitelji u Savskoj, više puta smo se očitovali o tome da podržavamo legitimne braniteljske zahtjeve, da potičemo na dijalog, ali da iza tih prosvjeda ne stojimo", stoji u priopćenju HDZ-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara