Reding: Još nema kompromisa s Hrvatskom, očekujem sastanak s Miljenićem u Bruxellesu

Foto: Guliver image/Getty images

POTPREDSJEDNICA Europske komisije Viviane Reding održala je danas u Helsinkiju još jedan javni dijalog s građanima EU, a komentirala je i problem "lexa Perković", zaključivši kako još uvijek nije postignut kompromis s Hrvatskom.

"Još nema kompromisa s Hrvatskom oko europskog uhidbenog naloga. Očekujemo da se zakon što prije promijeni", kazala je Reding te dodala da se nada da će se uskoro sastati s hrvatskim ministrom pravosuđa Orsatom Miljenićem, ali i da očekuje da će se sastanak odviti u Bruxellesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nadam se da će ministar pravosuđa doputovati u Bruxelles kako bismo detaljnije o tome razgovarali", rekla je Reding.

Izjave Viviane Reding opovrgavaju one koje je jučer dala ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić, koja je, reagirajući na izjavu Angele Merkel, rekla da se Hrvatska "uskladila s preuzetim obvezama".

"Očito budući da je bila zaokupljena kampanjom možda nije vidjela da se Hrvatska uskladila s preuzetim obvezama. Hrvatska mora ispunjavati preuzete obveze, zato smo ih i preuzeli to je u našem interesu, a ja se kao inoministrica za to neposredno i brinem. Mislim da smo usklađivanje hrvatskog zakonodavstva s europskim uhidbenim nalogom riješili i da će se to u sljedećih nekoliko dana i vidjeti", rekla je Pusić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara