Rekordna hladnoća odnosi živote diljem Europe

Foto: AFP

HLADNOĆE ovih dana u Europi obaraju rekorde. Zima je diljem Europe odnijela već više od 20 života. Temperature noću padaju i do -30 stupnjeva Celzijevih. Najugroženiji su beskućnici koji se od ovih ekstremnih hladnoća nemaju kamo skloniti. Velike hladnoće ugrožavaju i kronične bolesnike.

Jučer je u Švicarskoj lavina usmrtila 11 ljudi, u Hrvatskoj su hladnoća i zima odnijele do sad pet života, u Srbiji dva, a u Češkoj se nasmrt smrznulo sedam osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mediji diljem Balkana izvještavaju kako je ovo najgori snijeg u posljednjih 50 do 60 godina. Velika količina snježnih padalina blokirala je promet - od cestovnog i željezničkog pa do zračnog. Problema ima i u riječnom prometu jer se zbog "debelog minusa" Dunav mjestimice posve zamrzao.

Zbog snježnog nevremena proteklih su dana blokirani bili aerodromi diljem Europe - od Nizozemske, Belgije, Francuske i Velike Britanije pa sve do Hrvatske i Crne Gore. Stanovništvu se savjetuje da ne izlaze iz svojih domova i ne kreću na put osim ako je to baš nužno.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara