Rezultati Indexove ankete: Josipović bolje ocijenjen, ali Kolinda dominantnija

Rezultati Indexove ankete: Josipović bolje ocijenjen, ali Kolinda dominantnija

Foto: Index

PREDSJEDNIČKI kandidati Ivo Josipović i Kolinda Grabar Kitarović sinoć su se sučelili po prvi put u kampanji za drugi krug predsjedničkih izbora. U anketi nakon sučeljavanja pitali smo vas da izrazite svoje mišljenje o tome tko je sučeljavanje odradio bolje te da sukladno tome i ocijenite kandidate.

Iako internet ankete treba uzimati s velikom rezervom zbog velike mogućnosti manipulacije rezultatima, ukoliko uzmemo u obzir 75.077 glasova u ovoj anketi, kao pobjednika jučerašnjeg sučeljavanja izabrali ste aktualnog predsjednika.

Prema rezultatima glasanja do 9 sati, kao bolji kandidat isplivao je Ivo Josipović, koji je dobio ocjenu 3,8. Josipovića je ocijenjen 37.865 puta.

S druge strane, predsjedničku kandidatkinju Kolindu Grabar Kitarović ocijenili ste prosječnom ocjenom 3,0, a glasalo se 37.212 puta.

Ipak, usprkos rezultatima ankete, u komentarima ste uvjerljivom većinom podržali kandidatkinju Grabar Kitarović. Više komentatora naglasilo je kako je HDZ-ova kandidatkinja bila dominantnija i uvjerljivija u sučeljavanju.

"Gospođa Kolinda bila je uvjerljivija, glasat ću za nju", tako kaže jedan od komentatora.

"Kolinda je bila puno bolja večeras", smatra drugi.

"Potpuna dominacija Kolinde Grabar Kitarović u večerašnjem RTL sučeljavanju i jasan i transparentan stav o svim pitanjima. Smirena i sigurna u sebe. Nasuprot tome Ivo Josipović je bio nervozan i nesiguran u sebe i često je gledao u podsjetnik ispred sebe i na nijedno pitanje nije dao konkretan odgovor već je zaobilazio odgovor na postavljena pitanja i često se vraćao u prošlost", piše treći

"Kolinda uvjerljivo bolja", napisao je četvrti.

"Kolinda dominantno, zgazila ga je poput mrava", zaključuje pak peti komentator.

"Iako smatram da su i jedno i drugo profesionalni prodavači magle, svejedno se mora priznati da je Kolinda pojela Josipovića", navodi šesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Josipović nepripremljen i preapstraktan

Kao glavnu zamjerku aktualnom predsjedniku najčešće ste navodili slabu ili nedovoljnu pripremljenost, neuvjerljivost te nedovoljno konkretno iznošenje stavova.

"Josipović nije znao bez papira objasniti građanima zašto glasati za njega, neuvjerljivo", ističe jedan od komentatora.

"Bio je dosta smušen, djelovao mi je kao i da sam ne vjeruje u ono što priča", navodi drugi.

"Djelovao je kao da se prepao", piše drugi.

"Kolindu su odlično pripremili, vidi se da Josipović to nije očekivao i da se nije snašao", dodaje treći.

"U svakom slučaju i sada i na prethodnim sučeljavanjima čini mi se da je Kolinda puno bolje pripremljena ( što ne znači da joj vjerujem ), ali mi se čini da je puno bolje pripreme - gdje gledati, šta govoriti, kad se nasmiješiti... Ne znam zašto tako i Josipovića nisu pripremili njegovi voditelji kampanje", dodaje četvrti komentator.

Dosadni u prepucavanjima

Dio komentatora je predsjedničkim kandidatima pak zamjerio nezanimljivost i povlačenje otrcanih fraza, upareno s temama koje smo slušali već nekoliko puta u prijašnjim sučeljavanjima.

"Oboje su bili bezvezni i dosadni", misli jedan.

"Dosada živa", piše drugi.

"Glas neću dati ni njemu ni njoj", navodi pak treći.

Rezimirajući, veći dio komentatora izrazilo je stav kako je Grabar Kitarović ostavila uvjereniji dojam od Josipovića, koji je u odgovorima ponovno propustio priliku da bude konkretniji te da građanima približi ključne točke svojeg predsjedničkog programa.

Pohvalili ste i pripremljenost HDZ-ove kandidatkinje, spočitavajući Josipoviću "smušenost" i "neodređenost".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara