Ribić i Stipić ne idu na sutrašnji sastanak s Vladom: "Naše su božićnice ionako već dali HEP-u"

Foto: NSZSSH

SINDIKAT znanosti i visokog obrazovanja neće se odazvati sutrašnjem Vladinom pozivu na pregovore sa sindikatima javnih sektora.

Prvi čovjek sindikata Vilim Ribić stoga nije htio komentirati vladine najave rezanja regresa i božićnica. "Naše su božićnice ionako već dali HEP-u", kaže.

"Ovi iz Vlade misle da mi nemamo ništa za raditi, da sjedimo besposličarski i čekamo da nas oni pozovu - to je sav naš posao, valjda zato primamo plaću. Mi smo u petak ujutro dobili poziv za ponedjeljak, a mi imamo unaprijed zakazane obaveze. Ja ne mogu nikako, nisam ni u Zagrebu", rekao je Ribić.

Iz Sindikata Preporod poručili: Vlada nas je dovela pred gotov čin!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada je pala na nekoliko ispita vjerodostojnosti, pa i u partnerskom odnosu sa sindikatima, smatra predsjednik sindikata zaposlenih u školstvu - Preporod, Željko Stipić koji se također neće pojaviti na sutrašnjem sastanku Vlade i sindikata.

"Vlada se neozbiljno postavila i dovela nas pred svršen čin. Umjesto da objedini sindikate državnih i javnih službi, ovim zasebnim pregovorima želi oslabiti našu poziciju", kaže Stipić.

"Ova Vlada nije povukla nijedan ozbiljan potez u pogledu dokidanja svih onih silnih beneficija koje postoje u hrvatskom društvu. Ova Vlada ide zapravo logikom 'uzmi tamo gdje misliš da će biti najslabiji otpor'. Teško će oni dobiti sindikate državnih i javnih službi za takova rješenja dok mi živimo u zemlji u kojoj je moguće da netko prima privilegiranu mirovinu koja je dva puta veća od plaće srednjoškolskog profesora ili učitelja u osnovnoj školi", dodao je Stipić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara