Ribić poručuje Milanoviću: Državni službenici neće mirno gledati kako se na njima štedi, igrate se s vatrom

Ribić poručuje Milanoviću: Državni službenici neće mirno gledati kako se na njima štedi, igrate se s vatrom

Foto: FAH

PREDSJEDNIK Velikog vijeća Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja Vilim Ribić, odbacio je dojam da su sindikati upozorenjem upućenom Vladi najavili prosvjede.

Tijekom razgovora o jučerašnjoj poruci sindikata da će "biti vraga" ako Vlada druge godine uvede uštede na plaćama zaposlenih u javnom sektoru, Ribić je rekao da se podrazumijeva da bi dio od 270 tisuća zaposlenih u tom području reagirao na takvo što.

"Pa u tom slučaju bi reagirali svi, ne samo sindikati, svi kojih se takve uštede u vrijeme krize dotiču. Ne organiziramo nikakve prosvjede dok ne vidimo daljnji tijek, ali atmosfera je već dugo vruća i dinamična, što je i ključni dokaz neuspješne politike vlade u posljednje tri godine", kaže Ribić i poziva na prijevremene izbore.

"Ne može netko svoje neuspjehe naplaćivati beskonačno puta radnim i poštenim ljudima", dodaje.

Rekao je kako se Vlada i premijer igraju vatrom dok najavama o štednji izazivaju ljude, koji to više nisu spremni trpjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne može Milanović nakon tri godine promijeniti mišljenje. Prije je govorio da štednje nisu korisne za gospodarstvo u ovoj fazi, a sada sam pobija što je rekao. To je znak velike dezorijentiranosti u glavama vladajućih", tvrdi Ribić i dodaje:

"On mora dati ostavku. Provodi mjere štednje i smanjuje agregatnu potražnju i proizvodnju usred krize, što je i rezultiralo ogromnim gubitkom radnih mjesta", rekao je.

"Trebao bi se ispričati svima koji su ga prije tri godine na to upozoravali, pa i meni, jer sam mu još prije tri godine govorio da to nije dobro, a on sada tvrdi da je Europska komisija pogriješila."

"Ustavni sud ne rješava problem, nego čeka"

Ribić je rekao i kako je uloga Ustavnog suda u ovom slučaju da zaštiti radnike, no kritizirao je način na koji to sud, kaže, radi:

"Ustavni sud ne rješava problem, nego čeka. Čekaju da izađemo iz krize i da onda situaciju riješe, u našu korist, ali to je već sada prekasno", izjavio je.

 

 

 

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara