Rijeka ulaže 23 milijuna kuna u vodovod i kanalizaciju

Rijeka ulaže 23 milijuna kuna u vodovod i kanalizaciju

Foto: FAH

UGOVORE za izgradnju i rekonstrukciju sanitarne kanalizacije i vodovoda u riječkim naseljima Srdoči, Gornji Zamet, Donja Drenova i Kostabela, vrijedne više od 23 milijuna kuna, potpisali su danas predstavnici Grada Rijeke, Komunalnog društva Vodovod i kanalizacija te izvođača radova, tvrtaka Centrogradnja i Tehnika iz Zagreba.

Riječ je o ulaganjima u sklopu kojih će se tijekom 18 mjeseci izgraditi 6,4 kilometara sanitarne kanalizacije i 3,2 kilometra vodovodne mreže na različitim lokacijama u Rijeci.

Stručni nadzor nad izvođenjem radova obavit će riječka tvrtka House.

Devedeset posto projekta financirat će se putem programa Hrvatskih voda, za koji su sredstva osigurana iz zajma The European Investment Bank (EIB) i Council of Europe Development Bank (CEB). Ostatak novca osigurat će se iz naknade za razvoj na vodoopskrbnom području Grada Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nakon završetka radova mogućnost priključenja na javnu kanalizaciju dobit će 160 objekata.

Gradonačelnik Vojko Obersnel istaknuo je kako se ove godine na području Rijeke i tzv. riječkog prstena planira izgraditi još 29 kilometara sustava javne vodoopskrbe te 28 kilometara sustava javne odvodnje, u što će se uložiti ukupno 197 milijuna kuna.

Naglasio je da je to nastavak dosadašnjeg ulaganja u vodoopskrbu i odvodnju otpadnih voda na širem riječkom području, tijekom kojeg je u posljednjih pet godina u Rijeci i riječkom prstenu uloženo oko 335 milijuna kuna, od čega su sa 116,4 milijuna kuna sudjelovale Hrvatske vode.

"Taj projekt je jedan od najvećih u hrvatskom vodno-komunalnom sektoru"

Direktor Hrvatskih voda Ivica Plišić je kazao da je u tijeku izrada studijsko-projektne dokumentacije za apliciranje Projekta dogradnje sustava odvodnje aglomeracije Rijeka s izgradnjom novog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda na fondove Europske unije.

Taj projekt je jedan od najvećih u hrvatskom vodno-komunalnom sektoru, koji se sada priprema. Apliciranje za sufinanciranje gradnje iz EU fondova planira se polovicom godine, a realizacija se očekuje od 2016., rekao je Plišić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara