Riješen slučaj u Utahu: Roditelji otrovali sebe i djecu zbog straha od apokalipse

Riješen slučaj u Utahu: Roditelji otrovali sebe i djecu zbog straha od apokalipse

Screenshot: KSL.com

NAKON nekoliko mjeseci američka policija završila je istragu kojom je utvrđen uzrok smrti pet članova obitelji iz Springvillea u američkoj saveznoj državi Utah.

Benjamin i Kristi Strack pronađeni su 29. rujna prošle godine kako leže mrtvi na krevetu, a na podu pokraj njih ležalo je troje njihove djece stare između 11 i 14 godina. Na tijelima nije bilo znakova nasilja, a pokraj njih su se nalazile šalice u kojima je bila tekućina. Istragom je utvrđeno da se u njima nalazi koktel lijekova, uključujući metadon, javlja CNN.

14-godišnji Benson također je popio smrtonosnu količinu lijekova, no istražitelji nisu sigurni je li bio sposoban pridružiti se svojim roditeljima u samoubojstvu. Policija je utvrdila da su roditelji bili uvjereni da dolazi apokalipsa.

Bensonova poruka jedini trag

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je u razgovoru s njihovim prijateljima otkrila da je tema "o odlasku s ovog svijeta" postala prilično česta tema kod njih. Dok su neki prijatelji smatrali da samoubojstvo može biti dio nekog njihovog plana, drugi su vjerovali da će se odseliti negdje i živjeti izvan civilizacije.

Policiji je posao otežalo i to što nisu ostavili nikakvu poruku. Jedini trag koji je dao naslutiti da bi se nešto takvo moglo dogoditi je poruka koju je 14-godišnji Benson napisao svome prijatelju. U njoj je ukazao da je svjestan da bi mogao umrijeti te je htio da njegove stvari pripadnu njemu.

Autopsija Kristi Strack otkrila je prisustvo nekoliko lijekova, a bila je i pod terapijom metadona. U tijelu Benjamina Stracka pronađena je velika razina heroina.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara