Rimac: Vladi je potreban jedan dobar team building

Rimac: Vladi je potreban jedan dobar team building

Foto: Bruno Konjević/Cropix

DRUGA ostavka u šest mjeseci Vladi Zorana Milanovića zadala je ozbiljan udarac. Ili nije? Što možemo očekivati u idućim mjesecima?

Politička intervencija Mirele Holy završila je njenom ostavkom. "Bitno je reći da ja snosim političku posljedicu svog nepromišljenog čina", obrazložila je Holy. Premijer Zoran Milanović bio je i više nego jasan: "To ne radimo, to ne dopšutamo i na žalostcijena je ovakva. To je to. To je bila ljestvica i ranije, a sada je još jasnije da je to ljestvica", istaknuo je premijer.

Milanović je morao tako postupiti, smatra politički analitičar Ivan Rimac ali i naglašava ogromnu razliku između odlaska Zlatka Komadine i Mirele Holy.

"Dok je odlazak ministra Komadine imao pozitive efekte u prvom redu zbog poštenog odnosa prema radu i prema poslu i priznavanja da jednostavno zdravstveno nije u onom stanju koje se od jednog ministra trraži, odlazak ministrice Holy ima vrlo negativnih konotacija i mislim da one sve neće biti uklonjene samo njenim odlaskom", smatra Rimac. Politička šteta Vladi jest nanesena, ali ne samo to, nastavlja Rimac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To ne šteti samo Vladi, to šteti i SDP-u kao stranci jer njeni članovi u funkciji ministara se ne ponašaju dovoljno moralno kako bi se to zahtjevalo od onih osoba koje obnašaju javne funkcije", kaže Rimac. Na tom tragu je i mišljenje Žarka Puhovskog.

"Mora se jedanput konačno shvatiti da javni funkcionari ne mogu u javnom prostoru djelovati kao privatne osobe", rekao je Puhovski. U cijeloj ovoj situaciji Puhovski zamjera Milanoviću što se više ponaša kao šef države, a ne Vlade.

"Sa zanimanjem promatra što se događa u Vladi, a pušta ministre od Linića, preko Čačića do gospođe Holy ili bilo kojeg četvrtog da rade neke stvari koje jesu, a katkada i nisu dobre", izjavio je Puhovski. Očito je da neki ljudi nisu navikli biti na funkciji i da se teško nose s promjenom iz oporbenog u vladajućeg političara, pojašnjava Rimac. Stoga smatra da bi ovoj Vladi, odnosno stranci trebao jedan dobar team building.

"Zoran Milanović jest vođa koji ima autoritet, ali nije jasno imaju li svi zajedno jedan koherentni program po kojem svi djeluju", zaključuje Rimac.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara