Roditelji iz britanske bolnice oteli teško bolesno dijete: "Imamo informacije da se nalaze u Španjolskoj"

Screenshot: YouTube (News5)

PETOGODIŠNJI dječak obolio od tumora na mozgu, kojeg su roditelji izvukli iz britanske bolnice, mogao bi se nalaziti u Španjolskoj, objavila je britanska policija u subotu.

Imamo "informacije koje sugeriraju da se obitelj King nalazi u Španjolskoj", preciznije u području Marbelle, istaknula je policija.

"Od vitalne je važnosti da se pronađe Ashya. Ne znamo još uvijek ima li obitelj King dodatne baterije za sondu kojom se dijete hrani i zna li se njome služiti", naglasio je pomoćnik policijskog zapovjednika Chris Shead.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Britanske vlasti, kao i one u Francuskoj kamo se obitelj najprije uputila trajektom, pozvale su na pomoć u pronalasku dječaka.

On se nalazio na liječenju zbog tumora na mozgu u Southamptonu na jugu Engleske, a u četvrtak su ga odveli roditelji, Jehovini svjedoci, u francuski Cherbourg iako je u smrtnoj opasnosti ako se ne liječi.

Na zahtjev britanskih vlasti Interpol je odaslao "svjetsku uzbunu" u 190 zemalja.

Život djeteta koje je u invalidskim kolicima i ne može komunicirati ovisi od cjevčici koja radi na baterije. Vlasti su u petak rekle da će se baterija "isprazniti tijekom dana".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara