Rošade na HTV-u, a konkurencija zabrinuta: Tko će im glumiti Bagu, a tko Jarka i Ivanu Petrović?

Rošade na HTV-u, a konkurencija zabrinuta: Tko će im glumiti Bagu, a tko Jarka i Ivanu Petrović?

Screenshot: Facebook

NAJAVA  da bi Dnevnik HTV-a mogao s termina u 19.30 sati biti premješten u onaj u 19 sati te trajati sat vremena, čini se da je kod konkurencije prije svega na Nova TV izazvao nervozu.  Ivana Petrović s Nove TV tako se na društvenim mrežama upitala koji to amater ili amaterka vodi televiziju koja će imati dnevnik od sat vremena s dva voditelja.

Prerušavanje u Baga i Jarka

"Svaka prava dama drži do svog porijekla i tradicije i ako padne diže je na tim osnovama-damske autentičnosti a ne prerušavanja. Ovo je tragikomično. Hoće li i grafike bit kao kod nas na NOVOJ ili RTL-u? Vjerojatno će i ulazni "plivajući" kadar bit isti. I jedna prezenterica crna kao Marija, a druga plava kao Romina. Tko će se prerušiti u Bagu, tko u Jarka, a tko u mene?", zapitala se zabrinuto Petrović koja je nastavila sa svojim prognozama o radu televizija pa je tako N1 televiziji predvidjela 100 dana rada.

Na primjedbu kolega kako se sve velike svjetske televizije od CNN-a, BBC-a, SKY NEWS-a i Al Jazeera ne razlikuju po grafikama i voditeljima nego po pristupu informaciji Petrović se nije dala, tvrdeći da je i slovenska državna televizija htjela kopirati pa se "vratila" starim osnovama. 

Neki od novinara HTV-a koji su sudjelovali u raspravi otvoreno su pitali Petrović zašto bi itko s HTV-a imao potrebu prerušiti se u nju ili nekog od kolega koje je spomenula.

Rošade na HTV-u

Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
U međuvremenu HTV je objavio kako i uredničke rošade. Od 1.2.2015. poziciju Urednika medijskih sadržaja od Gorana Rotima preuzima Dragan Nikolić. Poziciju Rukovoditeljice deska planiranja i prikupljanja preuzima Iva Repač, umjesto Hrvoja Zovka, koji ovim razrješenjem postaje voditelj redakcije Unutarnja politika i društvo, umjesto Andreje Arežine Grgičević.
Umjesto Maria Tomasa, Voditelj redakcije vanjske politike je Josip Ćurić. Voditelj odsjeka operativno planiranje od 1.2.2015. je Branko Nađvinski, umjesto Gordane Škaljac Narančić. Kao Dnevni urednik deska, Damir Smrtić odgovoran je za pokretanje procesa, zajedno s kolegama Repač i Nađvinski, unutar Deska planiranja i prikupljanja.

Na pozicijama ostalih redakcija u IMS-u, voditelji ostaju isti. Tako je voditeljica redakcije Gospodarstvo i dalje Elijana Čandrlić, voditeljica redakcije Kultura, obrazovanje i znanost Tamara Džebić a voditeljica redakcije Zagreb Andreja Oreč. Josip Krajina i dalje je rukovoditelj odjela Operativna podrška, izvijestili su s HTV-a.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara