Rusi: Amerikanci žele spriječiti gradnju Južnog toka kako bi stvorili tržište za svoj plin

Ilustracija: Gazprom

PREDSJEDNIK ruske Državne dume Sergej Narischkin izjavio je da ne sumnja da će Južni tok biti izgrađen, i da će Srbija već od 2016. godine početi dobivati ​​znatne proračunske prihode od tog plinovoda.

"Južni tok će biti izgrađen, nema nikakve sumnje. Postavljanje cijevi u Srbiji počinje već ove godine i sve je već spremno za to. A od 2016. Srbija će već početi dobivati ​​znatne proračunske prihode od Južnog toka“ izjavio je Narischkin, a prenosi Tanjug.
 
Narischkin, koji je boravio Srbiji, također kaže da se na zemlje kroz čiji teritorij treba proći trasa Južnog toka vrši pritisak, i da to čine "američki partneri".
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Sasvim je očito da će projekt Južni tok donijeti ekonomske koristi svima koji u njemu sudjeluju, kao i Europi u cjelini, ali naši američki partneri gledaju svoj ​​geopolitički i ekonomski interes ", dodao je predsjednik ruske Dume.
 
Oni, prema njegovim riječima, žele iskoristiti složenu situaciju s Ukrajinom kako bi otvorili novo, bogato tržište Europe za svoj ​​plin iz škriljaca, koji će, kaže Narischkin, biti mnogo skuplji od plina koji se doprema iz Rusije i Azerbejdžana u Europu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara