Rusi zarobljeni u Ukrajini priznali da su na obavještajnom zadatku, Moskva: Oni su bivši vojnici

Rusi zarobljeni u Ukrajini priznali da su na obavještajnom zadatku, Moskva: Oni su bivši vojnici

Foto: FAH

DVOJICA Rusa zarobljena na istoku Ukrajine priznala su da su djelatni vojnici na obavještajnom zadatku, izvijestio je jučer OESS pošto se s njima sastao u Kijevu, dok Moskva tvrdi da su oni bivši vojnici.

Tijekom susreta s promatračkim izaslanstvom OESS-a u Ukrajini, održanog bez nazočnosti ukrajinskih vlasti u vojnoj bolnici u Kijevu gdje su se ta dvojica liječila, "dvojica muškaraca su priznala da su pripadnici jedne postrojbe ruskih oružanih snaga", ističe OESS u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U razgovoru s predstavnicima OESS-a dvojica Rusa su "rekla da su na izviđačkom zadatku" u Ukrajini, dodaje ta organizacija. "Jedan je rekao da je od svoje vojne postrojbe primio naredbu da ode u Ukrajinu na tri mjeseca (...) Obojica su rekla da su već prije bila 'na zadatku' u Ukrajini", dodaje se u priopćenju. Obojica su, navodi OESS, potvrdila da su zarobljeni 16. svibnja na crti bojišnice na istoku Ukrajine.

Rusko ministarstvo obrane u ponedjeljak je odlučno demantiralo da vojnici pripadaju aktivnom sastavu vojske, ustvrdivši da "u trenutku zarobljavanja više nisu pripadali ruskim oružanim snagama", pritom natuknuvši da su možda bili podvrgnuti "mučenju" kako bi priznali ukrajinske optužbe.

"Ovi ljudi su bili u vojnoj službi u postrojbi ruske vojske i imaju vojnu naobrazbu", rekao je kratko glasnogovornik ruskog ministarstva Igor Konačenkov.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara