S lažnom američkom diplomom predaje na sveučilištima u Srbiji, BiH i Hrvatskoj?

S lažnom američkom diplomom predaje na sveučilištima u Srbiji, BiH i Hrvatskoj?

Foto: Nezavisne novine

MEDIJI u regiji su se raspisali o slučaju Šabana Nurića iz Gračanice koji je navodno uspio prevariti desetine privatnih sveučilišta u BiH, Hrvatskoj i Srbiji na kojima predaje iako je diploma jednog od najuglednijih američkih sveučilišta Michigan State koju posjeduje navodno - lažna.

Priču su objavile banjalučke Nezavisne novine, koje pišu kako je Nurić uspio prevariti čak i Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, koje mu je priznalo diplomu doktora ustavnog prava. Na osnovu te diplome Nurić je držao predavanja na više privatnih sveučilišta u regiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sumnja u Nurićeve profesorske sposobnosti javila se nakon brojnih pritužbi studenata, a svojedobno ga je bivša suradnica tužila zbog krađe tri studijska programa.

Sa sveučilišta u Michiganu su potvrdili da je potpis dekana sveučilišta falsificiran te da sa stopostotnom sigurnošću mogu reći da je diploma krivotvorena. O cijelom skandalu su odmah obavijestili i nadležnu agenciju za visoko školstvo u SAD-u, kao i američku federalnu policiju FBI.

No, Nurić tvrdi kako je sve to jedan veliki nesporazum: "Šta je vama ljudi, pobogu, brate? Ne znam otkud to, šta je to? Niste vi ništa mogli dobiti sa Sveučilišta bez moje suglasnosti. Nije to to. Ovo što sam ja je Law School. Vi ste nešto lijevo, vidim ja da mi je to skroz nepoznato. To što ste spomenuli je nešto drugo, a ovo moje je School of Law. Ne znam šta je, ko to čačka i zašto? Ali nema veze, samo vi radite svoj posao", rekao je Nurić za Nezavisne novine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara