SDP odgovara šatordžijama: Ovo su sve organizirali Karamarko, Brkić i HDZ

SDP odgovara šatordžijama: Ovo su sve organizirali Karamarko, Brkić i HDZ

Foto: Twitter

SDP JE povodom prosvjeda šatoraša na Markovu trgu, u 18.45 sati u svojoj središnjici na Iblerovom trgu održao konferencija za novinare na temu "Zaštita institucija države". Na konferenciji se medijima obratio saborski zastupnik SDP-a Peđa Grbin.

"Želimo jasno reći da iza današnjeg prosvjeda stoje Tomislav Karamarko, Milijan Brkić i HDZ", izjavio je Grbin na press konferenciji u središnjici SDP-a.

"Svatko ima pravo prosvjedovati na Markovom trgu. To je ova Vlada uvela. Međutim, moraju se poštivati hrvatski zakoni. Toplo se nadam da će prosvjednici poštovati hrvatske zakone i da će se mirno razići nakon 22 sata", rekao je Grbin.

"Kukavička Karamarkova politika izaziva opasne podjele u hrvatskom društvu i ugrožava ustavno pravni poredak. Karamarko ne sudjeluje u dijalogu, ne dolazi na posao u Sabor i nesretan je što su pokazatelji napretka sve vidljiviji", izjavio je Grbin.

"U ovom trenutku Hrvatska pokazuje jasan napredak i pozitivan rast, rast zaposlenosti i izlazak iz recesije, a HDZ nas uporno vraća u prošlost i produbljuje podijele u našem društvu. Tomislav Karamarko želi samo dijeliti ono što se u Hrvatskoj stvara", zaključio je Grbin.

"Toplo se nadam da će razum prevladati i da će se situacija razviti kao i u slučaju ostalih prosvjeda na Markovom trgu. Hrvatska policija mora postupati kako joj nalaže zakon. Eventualna odgovornost za izgrede je na onima koji stoje iza ovog prosvjeda", kaže Grbin.

HDZ: SDP svoju nesposobnost u rješavanju problema pokušava prebaciti na druge

Tekst se nastavlja ispod oglasa
HDZ je odgovarajući na optužbe SDP-a da iza prosvjeda na Markovu trgu stoji HDZ i da je to opetovani napad na institucije države, ocijenio da vladajuća stranka za svoju nesposobnost u rješavanju problema pokušava optužiti druge te da društvo gura u atmosferu obračuna.

"SDP za svoju nesposobnost u rješavanju problema pokušava optužiti druge. Njihova nespremnost da otvore dijalog i poznata Milanovićeva parola "mi ili oni" naše društvo gura u atmosferu obračuna", navodi HDZ reagirajući na optužbe SDP-a.

HDZ ističe kako branitelji, poduzetnici, ali i svi obespravljeni i bez HDZ-a, itekako vide da "nas SDP-ova vlada vuče na dno".

"Otkako su branitelji u Savskoj, više puta smo se očitovali o tome da podržavamo legitimne braniteljske zahtjeve, da potičemo na dijalog, ali da iza tih prosvjeda ne stojimo", stoji u priopćenju HDZ-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara