SDP-ovci sutra biraju novo vodstvo: Holy i Bernardić samozatajni oko izbora u Predsjedništvo

SDP-ovci sutra biraju novo vodstvo: Holy i Bernardić samozatajni oko izbora u Predsjedništvo

Foto: Bruno Konjević / Cropix

NA SUTRAŠNJOJ 12. konvenciji SDP-a izabrat će se novo vodstvo stranke izuzev predsjednika jer je Zoran Milanović 12. svibnja dobio novo povjerenje svojih stranačkih članova.

Veliki se broj kandidata nada izboru u predsjedništvo ili glavni odbor stranke, a jedna od kandidatkinja za mjesto u predsjedništvu je i aktualna ministrica zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Mirela Holy.

"Ništa ne očekujem"

"Ništa ne očekujem. To će odlučiti delegati", rekla je danas Holy na pitanje što očekuje od sutrašnje konvencije. Novinari su ministricu pitali i vjeruje li da bi izbor u predsjedništvo stranke bio svojevrsni vjetar u leđa za nastavak karijere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da može biti jer je to ipak poruka članstva stranke, odnosno delegata imaju li povjerenja i smatraju li da je naš rad kao ministara i ministrica u redu i radimo li dobro svoj posao", rekla je Holy.

"SDP je uvijek znao izabrati"

Jedan od njenih konkurenata za mjesto u predsjedništvu stranke biti će i Davor Bernardić, aktualni predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba koji se nije htio izjašnjavati o svojim šansama na sutrašnjoj konvenciji.

"SDP je uvijek znao izabrati. Pametnom politikom Ivice Račana i sadašnjeg predsjednika Milanovića pretvorili smo se u najveću političku stranku u Hrvatskoj, stranku koja mijenja zemlju i vjerujem da će se te promjene nastaviti i nakon sljedećih lokalnih izbora", izjavio je Bernardić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara