Sabo: Oduzimanje titule počasne građanke Vukovara J. Kosor je krajnje neprimjereno! Kosor: Ovo iznimno teško primam!

Foto: Index

STOŽER za obranu hrvatskog Vukovara Vijeću grada Vukovara poslao je zahtjev da se bivšoj premijerki Jadranki Kosor oduzme status počasne građanke grada Vukovara, ali o tome ipak nije bilo rasprave na današnjoj sjednici Gradskog vijeća grada Vukovara.

Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo za Index je rekao kako je na sjednici Vijeća samo spomenuta ova inicijativa Stožera te da još nisu o tome raspravljali.

"Jedino što zasad o ovom mogu reći da je to krajnje neprimjeren zahtjev Stožera", kratko je rekao Sabo.

Jadranka Kosor je za Index je rekla kako taj uradak Stožera vrvi neistinama. Demantirala je napise Stožera da je ona vladajućima dopustila nasilje u Vukovaru i da je obila sastati se s ostalim počasnim građanima Vukovara.

"Laž je i da sam odbila potpisati inicijativu za saborskom raspravom o ovoj tematici, u slučaju Vukovara imam svoje prijedloge i oni se znaju. Ovo je način kojim se pokazuje da HDZ i HSP u Vukovaru mogu sve. Ovaj pamflet doživljavam kao napad na sebe i to je svojevrstan udarac u trenu kad je poznato u kakvim okolnostima se nalazim", rekla je Kosor.

Kosor: Nastoji me se eliminirati iz političkog te života uopće

Dodaje kako je pamflet očito politički intoniran i da je ona kolateralna žrtva koju se nastoji eliminirati iz političkog života te života uopće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja to iznimno teško primam jer je na pragu toga i besmislena diskusija da sam ja Srpkinja koja se opetovano širi portalima.  Zastrašujuće je da u 21. stoljeću moram dokazivati što sam ja. To mi se događa jer se ja jedina usudim reći da je HDZ glasao za Zakon i promjenu Ustava kojim je omogućeno uvođenje ćirilice u Vukovar", rekla je Kosor.

Pritom se referirala i na istupe Ive Sanadera koji je izjavio da je žrtva njezinog političkog progona.
 
"Ja razumijem Sanadera, ali je činjenica da ja kao predsjednica Vlade nisam koristila svoju političku poziciju da naređujem, nego da omogućim institucijama poput DORH-a i USKOK-a da rade svoj posao bez političkih pritisaka", rekla je Kosor.

Podsjetimo, Stožeru za obranu hrvatskog Vukovara u svom priopćenju optužuje Kosor da je dopustila nasilje vladajućih nad zakonom i žrtvom Vukovara,bez ikakove reakcije i odbila sastanak svih počasnih građana kako bi pokrenuli dijalog. Uz to tvrde kako je opstruirala sastanak stožera sa saborskim klubom GS kojemu pripada i odbila potpisati inicijativu za saborskom raspravom o ovoj tematici.

U Stožeru tvrde kako se razlozi ovakvog ponašanja Jadranke Kosor nalaze u njenom članstvu u institutu IFIMES  sa sjedištem u Ljubljani.

"Nelustrirani i možda najdugovječniji savjetnik predsjednika RH Budimir Lončar. Nelustrirani predsjednik RH u dva mandata Stipe Mesić. Nekadašnja novinarka nelustriranog HRT-a koja je ime svoje stekla prateći prognane i žrtve hrvatskog obrambenog Domovinskog rata, bivša premijerka i bivša predsjednica nelustriranog HDZ-a, kao i drugih nelustriranih političkih opcija i počasna građanka mjesta posebnog pijeteta - grada Vukovara. Njih troje na čelu instituta sa sjedištem u Ljubljani i u suradnji s generalom JNA - s visoke razine rade što?

Je li ta funkcija i obveza prema institutu bila razlogom zašto je dotična potpredsjednica IFIMES-a na prošloj sjednici Hrvatskog sabora odbila potpisati zahtjev za uvrštavanje točke "Vukovar mjesto posebnog pijeteta" u dnevni red saborskog zasjedanja? Ili je to prirodni način razmišljanja koji nju, Lončara, Grahovca, Mesića, itd. prirodno spaja, samo što mi svi spavamo i ne vidimo?", stoji u priopćenju Stožera.

U tijeku je sjednica Gradskog vijeća grada Vukovara tako da će se poslije doznati njihova odluka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara