Sabor raspravljao o svojoj stručnoj službi kojom se planira više otvoriti građanima

Sabor raspravljao o svojoj stručnoj službi kojom se planira više otvoriti građanima

Foto: Damjan Tadić/Cropix

SABOR se danas bavio svojom stručnom službom kojom se planira više otvoriti građanima. Predsjedništvo je prošlog tjedna odlučilo da bi se trebale ustrojiti dvije službe: jedna za medije i jedna za građane. Najavio je to predsjednik Sabora Boris Šprem. Sabor bi uskoro trebao ustrojiti i Ured za europske i međunarodne poslove koji bi se trebao baviti svime vezano uz Europske institucije kako bi saborski zastupnici bili što bolje pripremljeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HNS-ov Goran Beus Richembergh u raspravi je istaknuo: "Hrvatski Sabor od ljeta sljedeće godine i formalno dolazi u jednu posve novu situaciju kada, kao što reče kolega Leko, više neće biti jedini zakonodavac u Republici Hrvatskoj. Hrvatski Sabor u tom smislu će imati još višu razinu potrebe da bude ozbiljan, koncentriran i da prati te procese na najkvalitetniji mogući način i na najvišoj mogućoj razini".

Sabor je nastavio raspravu Izvješćem o radu HAZU-a za prošlu godinu. Podnoseći izvješće Parlamentu glavni tajnik HAZU-a Pavle Rudan je zaključio. "Naš je stav da Akademiju treba modernizirati, ali i čitavo hrvatsko društvo da treba modernizirati na afirmacijama vodećih društvenih vrijednosti, na znanju i izvrsnosti i da se to u našem hramu kulture,znanosti, umjetnosti i retorike pokušava maksimalno i učiniti", izjavio je Rudan.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara