Sanaderovi vozači na suđenju za Fimi mediju: Bivši premijer je nedjeljom išao na misu, a ne na kave s Barišićem

Foto: Tomislav Kristo/Cropix

SUĐENJE bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu u slučaju Fimi media nastavilo se ispitivanjem njegovih vozača Stephana Haraminčića i Vjekoslava Mikuljana te tajnice Nade Gregl. Osim njih, na klupi za svjedoke trebao bi se pojaviti bivši poslovni tajnik u Croscu Mladen Bradač.

Mikuljan i Haraminčić posvjedočili su da je Sanader išao nedjeljom na misu u crkvu u Zvonimirovoj, a ne na kavu s Mladenom Barišićem. Obojica su se prisjetila da su Sanadera nedjeljom vozili na misu u Zvonimirovu ulicu, no niti jedan se nije mogao sjetiti da bi nakon toga Sanader s prijateljima odlazio u Tkalčićevu na kavu kako je ispričao Barišić.

Sanaderova tajnica Nada Gregl posvjedočila je da je Barišića i bivšu HDZ-ovu blagajnicu Branku Pavošević, koja je priznala isplate stranačkim dužnosnicima iz tzv. crnog fonda, u vladi vidjela svega nekoliko puta.

Ispitan je i bivši poslovni tajnik Crosca Mladen Bradač. On je pobio iskaz poduzetnika Mladena Drpića koji je ranije posvjedočio da je HDZ-u preko četiri fiktivna ugovora s Fimi medijom dao donaciju od 625 tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
 

Podsjetimo, na prošlom ročištu svjedočio je Mate Mišo Kovač. Na početku svjedočenja Mišo je rekao da je pjevao na predizbornim skupovima HDZ-a 2007. godine te da su mu tada plaćeni putni troškovi te dnevnice za orkestar, ali da nije primio nikakav dodatni novac od Mladena Barišića. Kovač je rekao da poznaje Mladena Barišića i da ih je upoznao bivši predsjednik HDZ-a. Ipak, naglasio je da nikada nije išao kod njega na Carinu. Barišić je bio Sanaderov najveći sluga, ustvrdio je Kovač.

Mišo Kovač rekao je i da je za HDZ pjevao zbog sina Edija koji je bio član HDZ-a 90-te godine. Kovača je sutkinja u dva navrata upozorila da ne šeta sudnicom, a on je na izlasku bivšem premijeru dobacio: "Jesi zadovoljan predsjedniče?"

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara