Separatist odgovoran za rušenje malezijskog zrakoplova borio se na strani Srba u BiH

Separatist odgovoran za rušenje malezijskog zrakoplova borio se na strani Srba u BiH

Screenshot: YouTube (EuroMaidan PR)

IGOR GIRKIN, vođa ukrajinskih separatista koji je preuzeo odgovornost za rušenje zrakoplova Malaysia Airlinesa u kojem je poginulo 298 osoba, borio se na strani Srba u Bosni i Hercegovini, javlja bh. novinska agencija Patria (NAP).

Girkin, poznat i po imenu Igor Ivanovič Strelkov, u svojoj službenoj biografiji ističe da se borio u ratu u BiH i to na strani Vojske Republike Srpske. Strelkov je i veteran proruskih ratova protiv muslimana u Čečeniji.

Neposredno prije objave informacije o rušenju zrakoplova Malaysia Airlinesa iznad Ukrajine na Twitteru se "pohvalio" kako su njegove snage srušile zrakoplov, tvrdeći da se radi o teretnom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na području Toreza srušili smo An-26. Leži negdje u rudniku 'Napredak'. Upozorili smo vas - nemojte letjeti našim nebom. A postoji i snimka pada ptice. Ptica je pala nedaleko rudnika, rezidencijalno područje nije ometano. Civili nisu ozlijeđeni" pisalo je u tweetu koji je ubrzo izbrisan.

Girkin je također objavio i kako se na strani separatista bore i Srbi. Napisao je kako se bore pod komandom Bratislava Živkovića te da nemaju gubitke. Naveo je i kako je stigla nova grupa pojačanja iz Srbije.

"Odred “Jovan Šević” je porastao i sada broji 35 dobrovoljaca. Od sada im se obraćamo kao “Slovenskom odredu”, pošto pored Srba ima još dobrovoljaca iz drugih slovenskih država", napisao je Girkin

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara