Šibenska policija zaplijenila dva kilograma marihuane, speed, ecstasy i LSD

Foto: MUP

DJELATNICI šibenske policije, uz kaznenu prijavu za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama, priveli su 26-godišnjaka i 20-godišnjakinju kod kojih su zatekli i zaplijenili oko dva kilograma marihuane te drogu "speed", ecstasy, metamfetamin i LSD, koja bi na ulici bila prodana za oko 100.000 kuna, izvijestila je u utorak na konferenciji za medije Policijska uprava šibensko-kninska.

Policija je do mladoga para preprodavača droge došla temeljem ranije prikupljenih saznanja policijskih službenika Odjela kriminaliteta droga. Mladića su policijski službenici 18. prosinca kasno navečer zatekli u Vodicama i on je dragovoljno predao 997 grama marihuane, 50 tableta ecstasyja, te komad papirića karakterističnog za izgled droge LSD. Tijekom kriminalističkog istraživanja, utvrđeno je da u kući djevojke u kojoj živi posjeduje još raznih vrsta droga za koje je znala i djevojka.

Pretragom kuće u Vodicama službeni pas je našao 86 tableta ecstasyja, 15,9 grama metamfetamin MDMA, 161 gram 'speeda' i 1101,9 grama marihuane, te digitalnu vagu i 1900 kuna koji se dovode u vezu s prodajom droge.

Ukupno oko dva kilograma marihuane bi na ulici, među krajnjim konzumentima, postigla cijenu od oko 40.000 kuna, 161 gram 'speeda' također oko 40.000 kuna, 136 tableta ecstasyja oko 13.600 kuna, 15,9 grama metamfetamina tzv. 'MDMA' oko 4500 kuna, a LSD bi se prodao za oko sto kuna, rekao je načelnik Policijske uprave šibensko-kninske Ivica Kostanić.

Na konferenciji za novinare su bili i voditelj Službe kriminalističke policije Zdravko Sedlar i voditelj službe Odjela kriminaliteta droga Anđelo Klarić.

Načelnik Kostanić je rekao kako je tijekom jedanaest mjeseci ove godine na šibensko-kninskom području zabilježeno 171 kazneno djelo iz područja zlouporabe droga, što je u odnosu na isto razdoblje prošle godine, kada je evidentirano 167 takvih kaznenih djela, povećanje od 2,4 posto. Pozitivan trend je zabilježen i na području prekršaja iz zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara