Siemens ukida 11.600 radnih mjesta kako bi uštedio milijardu eura

Siemens ukida 11.600 radnih mjesta kako bi uštedio milijardu eura

Foto: Siemens AG

NJEMAČKI industriji div, Siemens AG, ukinut će 11.600 radnih mjesta u sklopu ranije najavljenog plana smanjenja troškova za milijardu eura, objavila je agencija Bloomberg.

Izvršni direktor Siemensa, Joe Kaser, izjavio je tijekom videokonferencije u New Yorku da će oko 7.600 radnim mjesta biti ukinuto kroz racionalizaciju i stvaranje nove strukture divizija, a još gotovo 4.000 kroz regionalne klastere. Neki radnici dobit će i druge uloge u novoj podjeli rada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Određeni broj ljudi radi na koordinaciji i analizi. Vjerujemo da gotovo 20 posto njih možemo staviti na druga radna mjesta", rekao je Kaser.

Siemens je ranije ovog mjeseca predstavio dugo očekivani plan restrukturiranja pod nazivom "Vision 2020" kako bi uhvatio korak s profitabilnijim konkurentima.

Kompanija u svom menadžmentu planira smanjiti divizije na ključnih devet, izlistati na burzi dionice kompanije koja proizvodi slušne aparate te izdvojiti upravljanje zdravstvenim poslovanjem.

Siemens inače proizvodi široku paletu proizvoda u raznim sektorima, od vlakova, turbina raznih namjena i medicinske opreme te zapošljava oko 370.000 radnika diljem svijeta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara