Silovana Norvežanka osuđena na zatvor: "Policajci su me pitali jesam li ih zvala zato što mi se nije sviđao seks?"

Ilustracija: Arhiva

DIZAJNERICA unutarnjih prostora Marte Deborah Dalelv razgovarala je s medijima o zatvorskoj kazni koju je dobila u Dubaiju jer je bila silovana.

24-godišnjakinja je osuđena na 16 mjeseci zatvora jer je imala nezakonit seksualni odnos te je konzumirala alkohol i davala lažne iskaze.

Dalelv radi za kompaniju koja se bavi uređenjem unutrašnjih prostora još od listopada 2011. godine. Za CNN je kazala kako se njeno poslovno putovanje u Dubai pretvorilo u noćnu moru. Dalelv je s kolegama bila u baru te je zamolila muškog kolegu da je otprati do sobe u tri sata u noći. Hotel je bio veliki i nije htjela lutati po njemu s obzirom na to da je pila. Muškarac ju je odveo do svoje sobe i kada je ona to shvatila uvukao ju je u sobu gdje ju je silovao. Prije početka silovanja zaspala je.

"Probudila sam se bez odjeće. Ležala sam na trbuhu a on me je silovao. Pokušala sam se dići no on me gurao nazad", kazala je Delalev.

Tri dana u zatvoru

Norvežanka se nakon silovanja spustila do recepcije i pozvala policiju. Došlo je 10 ili 12 muških policajaca i ni jedna policajka. Nakon toga su je odveli u policijsku postaju.

Kaže kako su je policajci pitali je li zvala policiju zato što joj se nije sviđao seks.

"Naravno da mi se nije sviđao. Tad sam shvatila da mi oni uopće neće vjerovati", kazala je Delalev. Nakon tri dana provedena u zatvoru Delalev je puštena, no oduzeta joj je putovnica.

Delalev su savjetovali da kaže kako je seks bio dobrovoljan te da će optužba najvjerojatnije biti odbačena. Ona je to i učinila, no kasnije je kažnjena i zbog davanja lažnog iskaza, a dobila je i otkaz u kompaniji u kojoj je radila.  

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara