Silovana austrijska turistica u Dubaiju napokon oslobođena

Foto: Wikipedia

AUSTRIJSKA turistica koja je početkom prosinca silovana u Dubaiju i zbog toga bila zatočena, napokon je sletjela na bečki aerodrom nakon što su joj Ujedinjeni Arapski Emirati dozvolili da napusti zemlju, piše austrijski Kurier.

Napuštanje Emirata ishodovala je austrijska diplomatkinja Elisabeth Ellison-Kramer koja je već ranije uspješno pregovarala s emiratskim vlastima u drugim slučajevima.

29-godišnju neimenovanu turisticu na bečkom je aerodromu dočekao austrijski ministar vanjskih poslova Sebastian Kurz kojem je ovaj slučaj bio velik test u vanjskopolitičkoj karijeri.

Kurz je sretnu vijest podijelio i na svom Twitter profilu.

"Austrijska državljanka sretno je sletjela iz Dubaija u Beč. Veliko hvala svima iz ministarstva vanjskih poslova koji su sudjelovali u ovoj akciji", napisao je Kurz.Austrijsko Ministarstvo vanjskih poslova poslalo je u siječnju svoj krizni tim u Dubai koji je vodio pregovore s tamošnjim vlastima o povratku studentice u Austriju.

Podsjećamo, djevojka je s prijateljima doputovala u Dubai kako bi se provela i pobjegla od austrijske zime. Zajedno su otišli u bar gdje su upoznali drugu skupinu ljudi. Jedan muškarac, koji joj se predstavio kao građanin Emirata, predložio joj je da s njegovim automobilom odu na jednu zabavu u nekom hotelu. Čim je ušla u auto u hotelskoj garaži, on je zaključao vrata i nasrnuo na nju. Nitko ju nije čuo iako je zvala upomoć i lupala po prozorima. Nakon što je pobjegla, srela je skupinu ljudi koji su pozvali policiju. No tada je tek krenula noćna mora. Ispostavilo se da je silovatelj sin policajca te je on poricao sve optužbe te tvrdio da je u pitanju bio sporazumni seks za novac.

Tri dana je provela u zatvoru zbog izvanbračnog seksa i konzumiranja alkohola. Nakon toga je puštena na slobodu, ali je vlastima Dubaija morala predati svoju putovnicu te joj je prijetila godina dana zatvora zbog izvanbračnog seksa i šest mjeseci zbog pijanstva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara