Simulatori prevrtanja i "pijane naočale": Mladima se predstavljaju rizične situacije u prometu

Simulatori prevrtanja i "pijane naočale": Mladima se predstavljaju rizične situacije u prometu

Ilustracija: Arhiva

HRVATSKI autoklub u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova i Agencijom za srednjoškolsko obrazovanje u Osijeku provodi pilot projekt namijenjen mladima od 15 do 19 godina koji će upoznati rizične prometne situacije koje im se mogu dogoditi. Projekt će se provoditi s učenicima Elektrotehničke i prometne škole Osijek i to u dva dijela, kaže profesor Slavko Dulić.

"Prvi dio je praktični dio gdje se planira da učenici osjete posljedice svojih eventualnih rizičnih radnji, a to je simulator prevrtanja. Bit će korištene i naočale koja pokazuju što to znači biti pod utjecajem alkohola, a bit će tu i praktične radnje, odnosno procjene udaljenosti ili takozvano stereoskopsko zamjećivanje na jedan popularan, zanimljiv način", pojasnio je Dulić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon prakse, slijedi teoretski dio, a tu se uključuje i Hrvatski autoklub, najavljuje Andrijana Šimunec.

"Pozdravila bih ovaj hvalevrijedan projekt i zamolila da i ostali građani, ne samo učenici koji sudjeluju u pilot projektu, da dođu i isprobaju simulator prevrtanja koji će biti prvi put u našem gradu", rekla je Šimunec.

Simulatori prevrtanja i pijane naočale čekaju znatiželjnike na osječkom Srednjoškolskom igralištu u srijedu i četvrtak od 9 do 16 sati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara