Sinčić napao guvernera HNB-a: Kuća mu gori, a njega nije briga

Sinčić napao guvernera HNB-a: Kuća mu gori, a njega nije briga

Foto: FAH

AKTIVIST "Živog zida" i predsjednički kandidat te aktivističko-političke organizacije Ivan Vilibor Sinčić rekao je u nedjelju u Dubrovniku da Hrvatska nema monetarnu suverenost, a da u jeku krize s frankom, "kada kuća gori", guvernera Vujčića "i dalje nije briga".

Komentirajući aktualnu situaciju oko 'divljanja' tečaja švicarskog franka, Sinčić je ustvrdio kako Hrvatska u prvom redu pati jer nema monetarnu suverenost. ''Jedina prava rješenja za građane su ukidanje valutne klauzule, pretvaranje kredita u kunske s tečajem na dan uzimanja kredita i povratak preplaćenog novca, a radi se od oko 8-9 milijardi kuna'', rekao je Sinčić koji se odgovarajući na novinarski upit osvrnuo i na medijske navode kako je u jeku krize s frankom guverner HNB-a Boris Vujčić navodno otišao u Austriju na skijanje.

''On ima plaću valjda 50 tisuća kuna, a stavljen je na to mjesto, isto kao i bivši guverner, da održava status quo, u kojem je centralna banka mjenjačnica, a tečaj kune se ne mijenja već 20 godina. Dok kuća gori njega i dalje nije briga'', rekao je Sinčić te ustvrdio kako i Vujčić, kao i bivši guverneri, ali i aktualni ministar financija Boris Lalovac "znaju gdje je problem, ali se ne usude ništa napraviti".

Spremaju se za iduće izbore

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sinčić je u nedjelju u Dubrovniku boravio kako bi dao potporu lokalnoj podružnici njihove stranke, te istaknuo kako je glavni cilj njihove organizacije na sljedećim parlamentarnim izborima ući u Sabor.

''Na putu do toga čekaju nas izbori za mjesne odbore u mnogim gradovima, a ondje gdje je pao proračun i lokalni izbori. Jedan od takvih gradova je i Dubrovnik, gdje imamo namjeru izaći na izbore. Imamo u planu osnovati podružnicu, sastaviti listu, napraviti kampanju, riješiti lokalne probleme i posredno prema parlamentarnim izborima rješavati one probleme koji se samo na razini države mogu riješiti'', rekao je Sinčić.

Aktivist "Živog zida" je ustvrdio i kako ta stranka dobije dnevno oko 100 novih pristupnica, te kako u Dubrovniku imaju 50-ak članova, te naglasio kako još uvijek ne zna kako će nastupiti na dubrovačkim izborima koji će se održati u veljači ili ožujku. Ipak, već sad je poznato s kime neće koalirati.

''S HDZ-om i SDP-om je koalicija nemoguća jer su te stranke kompromitirane i kontaminirane i s njima je suradnja nemoguća i na lokalnoj i nacionalnoj razini'', izjavio je Sinčić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara