Sinčić šatordžijama: Prosvjed vam traje predugo i preblizu ste HDZ-u - priključite se Živom zidu!

Sinčić šatordžijama: Prosvjed vam traje predugo i preblizu ste HDZ-u - priključite se Živom zidu!

Foto: FAH

PREDSJEDNIK Živog zida Ivan Vilibor Sinčić u četvrtak je navečer u Sisku rekao kako su se branitelji u Savskoj previše priklonili HDZ-u, da njihov prosvjed traje predugo, bez djelotvornog učinka te ih je pozvao da se priključe Živom zidu.

Sinčić je bio u Sisku na osnivanju ogranka Živog zida, a osnivačka skupština se pretvorila u tribinu na kojoj su članovi stranke odgovarali na pitanja brojnih okupljenih. Sinčić je rekao kako mu je poznato stanje u Sisku, te da su spremni na poziv zauzeti se za svakog pojedinca.

"Ovdje je stradalo mnogo ljudi, stanari su izgubili pravo prvokupa stanova, mnogima su isključeni struja, voda i grijanje, a nositelji javne vlasti to promatraju ne obavljajući svoju dužnost. Svi smo pod ovrhama i blokadama, jer su banke i Vlada nametnuli dugove, rekao je Sinčić

HDZ i SDP dvije glave iste zmije

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ponovio je da su HDZ i SDP dvije glave iste zmije koje koriste priliku i grabe sa strane, a da državno odvjetništvo i druge institucije ne reagiraju na pljačku i otimačinu.

Za mlade ljude postoje tri opcije, boriti se protiv takvog sustava, otići iz zemlje, ili pak pak postati dio takvog sustava, rekao je Sinčić.

Novoizabrana predsjednica sisačkog ogranka Nada Tušak je rekla da će nastojati pomoći u odgodi deložacija, pomoći građanima da se izvuku iz dužničkog ropstva. Spomenula je pet samoubojstava, koje su u očaju počinili bivši radnici Željezare, kao žrtve sustava.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara