Sindikat državnih službenika: Zašto se gay parade održavaju tamo gdje nisu dobrodošle?

Foto: Vojko Bašić/Cropix

SINDIKAT državnih i lokalnih službenika i namještenika RH u priopćenju objavljenom na svojim stranicama pita se zašto nitko ne postavlja pitanje oko mjesta održavanja gay parada. Pitaju se zašto se parade "veselog ponosa" održavaju baš u onim gradovima u kojima se može očekivati nevesela reakcija njihovih žitelja!?

U priopćenju koje potpisuje glavni tajnik SDLSN-a Siniša Kuhar pojašnjeni su i financijski razlozi održavanja Pridea: "Dok su se svi pitali tko će platiti gorivo za vatrogasna vozila dok je bio prosvjed vatrogasaca, nitko nije postavio pitanje tko će platiti trošak osiguranja za splitske parade".

"Ide li svaka razbijena glava u Splitu baš samo na račun policije ili odgovornost za to snose i organizatori Pridea svojim odabirom mjesta njegova održavanja? Zašto se novac za osiguranje ponosnih povorki ne bi upotrijebio za medijsku kampanju o pravu svakoga na vlastito poimanje svoje seksualnosti i identiteta", piše Sindikat u priopćenju te poziva organizatore i policiju da preispitaju jesu li mogli bolje odraditi svoj posao.

"Zašto se novac za osiguranje ponosnih povorki ne bi upotrijebio za medijsku kampanju o pravu svakoga na vlastito poimanje svoje seksualnosti i identiteta", nastavljaju dalje.

"Pustimo policiju da se bori protiv korupcije i kriminala svih vrsta, neka njezini službenici traže i pronađu nestalu Antoniju i budu pomoć i zaštita roditeljima od maloljetničkog nasilja, a svoj ponos pokazujmo s više takta i razbora, uz manji trošak i pametnije utrošena sredstva poreznih obveznika", zaključuju iz Sindikata.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara