Sjednica splitskog Gradskog vijeća bez HGS-a, Kerum se naljutio jer su mu odbili predstečajnu?

Sjednica splitskog Gradskog vijeća bez HGS-a, Kerum se naljutio jer su mu odbili predstečajnu?

Foto; Hina

ŽELJKO KERUM na današnju sjednicu splitskog Gradskog vijeća nije poslao nijednog vijećnika, što će, prije ili kasnije, biti popriličan problem jer bez HGS-ovaca ni gradonačelnik Ivo Baldasar nema potrebnu većinu da progura prijedloge.

Kerum se izgleda naljutio jer mu nije prošla predstečajna nagodba za četvrtku firmu, bivšu Kerum trgovinu koja se danas zove Town. Vjerovnici su bili protiv sklapanja nagodbe za tvrtku koja je krenula u predstečajnu sa 20 milijuna kuna obaveza, koje su u pola godine narasle pet puta, na nešto preko 100 milijuna kuna. Problem je Kerumu ispao što su većinu duga potraživale financijske institucije, a ne vezane tvrtke, kao što je to bilo u nagodbama za Kerum, Adriatic i Nevu Kerum, čije su obaveze bile preko milijardu i pol kuna.

Izvještaj gradonačelnika bez gradonačelnika?!

Na sjednici nema ni Baldasara koji je, kako se čulo, zalegao zbog gripe.

Zaiskrilo je odmah na početku sjednice, jer je Luki Podrugu (HČSP) bilo neprihvatljivo da se iznose rezultati gradonačelnikovog rada u drugoj polovici 2014. godine bez njega samog. SDP-ovci su inzistirali da točka ipak ostane pa je HDZ tražio petominutnu pauzu. Prijedlog je nakon toga ipak povučen.

Što se treba dogoditi da Kerum vrati vijećnike u Banovinu?

Ovakvo ponašanje Keruma nije novost, HGS-ovih vijećnika nije bilo ni na sjednici prije dva mjeseca kada se trebalo odlučiti o natječaju za Baldasaru toliko bitno plodouživanje Turističke palače. Nakon toga u Vodovodu i kanalizaciji zaposlen je njegov bivši savjetnik za razvojne projekte Ante Mladineo, inače brat vijećnice Marije Mladineo, prijateljice Fani Horvat, a i voditelj kampanje Duško Mucalo dobio je 20 tisuća kuna iz gradske blagajne za aktivnosti svog novog dramskog studija.

Kada su se riješile te sitnice, i Kerum se odobrovoljio te je na sjednicu Gradskog vijeća poslao taman dovoljno vijećnika da Baldasar progura plodouživanje. Bit će svakako zanimljivo vidjeti što će se dogoditi da Kerum vrati vijećnike u Banovinu.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara