Sjeverna Koreja nastavlja razvijati svoj "ratni stroj": Uskoro nove rakete

Foto: FAH

SATELITSKE snimke pokazuju kako će Sjeverna Koreja vjerojatno uskoro biti u mogućnosti lansirati rakete većeg dometa koje će biti u stanju prenositi više tereta. Američke organizacije koje nadziru aktivnosti Sjeverne Koreje upozoravaju kako bi se to moglo dogoditi već krajem ove godine, piše The New York Times.

Nadogradnja sjevernokorejske lansirne postaje za satelite Sohae trebala bi biti dovršena do jeseni, a po završetku radove, s nje će u svemir biti moguće lansirati rakete još snažnije od rakete Unha, putem koje je Sjeverna Koreja 2012. godine postavila satelit u orbitu. 

Uz to, izvještaji upućuju i kako Sjeverna Koreja polako privodi kraju testiranja na KN-08, za koji se vjeruje da predstavlja naziv interkontinentalnog balističkog projektila s pokretne platforme.

Sjeverna Koreja je za vrijeme svojih vojnih parada u Pyongyangu 2012. i 2013. godine navodno pokazala te KN-08 projektile, no neki stručnjaci sumnjaju u izvornost raketa te upozoravaju kako bi se moglo raditi o "lažnjacima", prenosi The New York Times.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara