Sjeverna Koreja prijeti: Ako budemo morali, bacit ćemo nuklearnu bombu na SAD

Sjeverna Koreja prijeti: Ako budemo morali, bacit ćemo nuklearnu bombu na SAD

Foto: Hina

SJEVERNA KOREJA zaprijetila je SAD-u nuklearnim napadima "ako na to bude prisiljena".

Kazao je to u intervjuu za CNN Park Yong-Chol, zamjenik direktora sjevernokorejskog Instituta za istraživanje nacionalnog reujedinjenja.

Vrlo su rijetki slučajevi da sjevernokorejski dužnosnici govore za zapadne medije. CNN je tako intervju mogao dobiti samo pod uvjetom da se u kadru vide portreti Kima Il Sunga i Kima Jong Ila.

U razgovoru za američku televizijsku mrežu Park Yong Chol kazao je da Sjeverna Koreja ima nuklearno oružje, te da posjeduju dalekometne rakete koje mogu stići do američkog kopna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Imamo nuklearni arsenal. I možda ćemo ga koristiti ako nas SAD na to prisili", izjavio je Park Yong-Chol.

Sjeverna Koreja prijeti napadima na južnokorejske ratne brodove

Odgovarajući na "niz provokacija" južnokorejskih ratnih brodova Sjeverna Koreja u petak je zaprijetila da će ih napasti, objavili su sjevernokorejski mediji.

Južnokorejski brzi ratni brodovi proteklog su tjedna nekoliko puta dnevno ulazili u sjevernokorejske teritorijalne vode, objavila je sjevernokorejska novinska agencija.

Pjongjang je u priopćenju zaprijetio da će "bez prethodne najave napasti bilo koji ratni broj južnokorejske mornarice", piše južnokorejska novinska agencija Yonhap.

Upadi u teritorijalne vode čest su uzrok napetosti između dvije Koreje koje su službeno još uvijek u ratu od završetka Korejskog rata koji je okončan prekidom vatre a ne mirovnim sporazumom 1953.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara